Afkolflokaal

In het Ellipsgebouw is een afkolflokaal voorzien naast het EHBO-lokaal. Dit bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping (aan de algemene balie, rechts).

Douches

Het gebouw beschikt over douches in de C-Toren op de gelijkvloers (nabij het Fietslokaal). De doucheruimtes zijn voorzien van lockers en eveneens een toilet. Gelieve ermee rekening te houden dat deze douches in gemeenschappelijk gebruik van heel het Ellipsgebouw zijn.

EHBO-lokaal

In het Ellipsgebouw is een EHBO-lokaal voorzien, naast het afkolflokaal. Dit bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping - aan de algemene balie, rechts.

Fietsvoorzieningen

In het Ellipsgebouw is de fietsberging gemeenschappelijk te gebruiken voor alle huurders van het gebouw. Ze is gelegen op de gelijkvloerse verdieping nabij de loskade (ingang Solvaystraat), waar je ook de douches voor de fietsgebruikers kan vinden. De toegang verloopt via een van de deuren die zich aan beide zijden van de draaideur aan de hoofdingang bevinden.

De sleutel van de fietsberging kan je aan de centrale balie verkrijgen en geef je daar ook terug af wanneer je je fiets gestald hebt. Zorg ervoor dat het lokaal steeds op slot is wanneer je het verlaat.

In het Ellips is er een kastje waarin zich een beperkte hoeveelheid fietsgereedschap bevindt (herstelmateriaal lekke band, fietspomp…). Wanneer je dit wenst te gebruiken, dan moet je je bij de bewakingsagenten aanmelden en registreren.

De gebouwcoördinator noch Het Facilitair Bedrijf kan verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade of diefstal.

Je kan zonder reservatie dienstfietsen ontlenen in de fietsenparking. Je kan dan de ‘slimme sleutelkast’ in de fietsenparking openen met je toegangsbadge. Je neemt de sleutel van een fiets en … weg ben jij!

Inclusieve toiletten

In dit gebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

Rookkamer

Roken is verboden in het Ellipsgebouw en aan de hoofdingang ervan. Er zijn rookkamers beschikbaar in het Ellipsgebouw.

Dropzone

Het Facilitair Bedrijf creëerde dropzones in al zijn grote kantoorgebouwen. Een dropzone is een ruimte waar entiteiten hun overtollig meubilair, planten, papier en elektronisch materiaal kunnen afzetten.

Het Facilitair Bedrijf zorgt voor de verdere afhandeling: afvoer, verkoop, interne herbestemming.