Afkolflokaal

Er is een afkolflokaal voorzien op de gelijkvloerse verdieping. Dit kan gereserveerd worden via Facilipunt ((opent in nieuw venster)). De sleutel vind je bij het onthaal (tel. 02 553 85 19 of 02 553 85 20.)

Douches

Vlak bij de fietsenstalling (parking -1) is er douchegelegenheid (2 douchecabines). Er zijn ook 7 afsluitbare kastjes beschikbaar. Op het gelijkvloers zijn er ook enkele douches beschikbaar voor het cateringpersoneel.

Fietsvoorzieningen

In het Ferrarisgebouw kan je je fiets stallen in de ondergrondse parking voor wagens aan de achterzijde (Volksstraat). Het Graaf De Ferrarisgebouw is uitgerust met een omheinde fietsenstalling en douches. Er worden geen fietsen toegelaten in het gebouw en evenmin mogen er fietsen geparkeerd worden voor de ingang. Er is ruimte voor fietsen voorzien in de parking op -1, rechtdoor rijden vanaf de ingang van de garage.

Je kan zonder reservatie dienstfietsen ontlenen in de fietsenparking. Je kan de ‘slimme sleutelkast’ in de fietsenparking openen met je toegangsbadge. Je neemt de sleutel van een fiets en … weg ben jij!

Let op: Hang je dienstfiets steeds goed vast en plaats hem bij voorkeur in een fietsenstalling van het gebouw, wij krijgen regelmatig te maken met gestolen dienstfietsen! Haal ook het loszittend materiaal (fietslichten, fietstassen, batterijen,...) er af.

Indien je vaststelt dat je dienstfiets gestolen is, leg dan klacht neer bij de politie en bezorg een kopij van het PV aan Facilipunt ((opent in nieuw venster)).

Inclusieve toiletten

In het Ferrarisgebouw zijn er inclusieve toiletten op de publiek toegankelijke verdiepen. Je herkent ze aan het zwart-witte logo 'WC'. Deze toiletten zijn genderneutraal, aangepast voor rolstoelgebruikers en dus toegankelijk voor iedereen.

In het volledige gebouw zijn alle toiletten voor rolstoelgebruikers en alle inclusieve toiletten uitgerust met vuilbakjes. Deze wc's zijn dus ook aangepast voor stomapatiënten.

Rookkamer

Roken is verboden in het Ferrarisgebouw en aan de hoofdingang ervan. Er mag enkel gerookt worden in de daarvoor voorziene rookkamer in de binnentuin.

Autoparking

Laadpunten Elektrische Voertuigen

Het Ferrarisgebouw beschikt over verschillende parkeerplaatsen die zijn uitgerust met laadinfrastructuur voor elektrische/hybride wagens. Je kan deze terugvinden op parking -1 en zijn te herkennen aan de groene inkleuring.

De laadstations werken via een laadpas die je kan aanvragen via Facilipunt ((opent in nieuw venster)). Opgelet: zonder laadpas zullen de laadpunten je voertuig niet opladen.

Dropzone

Het Facilitair Bedrijf creëerde dropzones in al zijn grote kantoorgebouwen. Een dropzone is een ruimte waar entiteiten hun overtollig meubilair, planten, papier en elektronisch materiaal kunnen afzetten.

Het Facilitair Bedrijf zorgt voor de verdere afhandeling: afvoer, verkoop, interne herbestemming.