Gedaan met laden. U bevindt zich op: Heerlijk Helderprijs 2023 Heerlijk Helder

Heerlijk Helderprijs 2023

Timmeren jij en je collega’s keihard aan de weg van de heerlijk heldere communicatie? En toetsen jullie onderweg of die communicatie ook helder is voor de doelgroep? Dan is de Heerlijk Helderprijs 2023 de uitgelezen kans om jezelf en je collega’s in de bloemetjes te laten zetten, én om collega’s van andere organisaties te inspireren.

Wie kan deelnemen?

Deze wedstrijd staat open voor de organisaties van de Vlaamse overheid. Andere organisaties kunnen niet deelnemen.

Hoe stel je je organisatie kandidaat?

Stuur uiterlijk op 1 september 2023 een of meer teksten van je organisatie waar je trots op bent naar taaladvies@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie). Voeg bij elke inzending een motivering van maximaal tien regels. Daarin licht je toe waarom je trots bent op de tekst en hoe de tekst tot stand is gekomen. Als de tekst een herschrijving is, kun je ook de originele versie meesturen.

Welke teksten komen in aanmerking?

Alle tekstsoorten komen in aanmerking (standaardbrief of -mail, webtekst, folder, brochure …). De tekst moet geschreven of herschreven zijn in 2022 of 2023, en bedoeld zijn voor de externe communicatie met burgers, bedrijven of andere organisaties.

Hoe worden de inzendingen beoordeeld?

De inzendingen worden beoordeeld door een externe jury van taal- en communicatiespecialisten.

Wat kun je winnen?

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Heerlijk Helderdag op 9 oktober en wordt beloond met een mooie trofee en eeuwige roem. Bovendien krijg je de kans om je aanpak toe te lichten en vervul je een voorbeeldfunctie voor andere organisaties.