Gedaan met laden. U bevindt zich op: AI in onderwijs: uitdaging of kans? Kenniscentrum Digisprong

AI in onderwijs: uitdaging of kans?

Studiedag

Tijdens deze gratis studiedag delen experts, organisaties en enkele bedrijven inzichten over hoe AI kan bijdragen aan het verbeteren van het leerproces en hoe scholen AI verantwoord kunnen integreren in hun werking.

Datum
18 november 2024
Tijdstip
9.00 tot 17.00
Locatie

Hendrik Consciencegebouw - DOV, Kenniscentrum Digisprong
Koning Albert II-laan 15, Brussel

Routeplanner opent in nieuw venster
Inschrijven tot en met
30 september 2024

Deelnemers krijgen op deze studiedag de kans om praktische kennis op te doen, misvattingen rond AI te ontkrachten en te netwerken met andere collega’s die geïnteresseerd zijn in de educatieve mogelijkheden van AI. Het doel is om jou als onderwijsprofessional weerbaar te maken en te voorzien van de tools om AI op een ethische en verantwoorde manier toe te passen in je lespraktijk of een plaats te geven in het beleidsplan van jouw school.

Programma

8u30 – 9u30

Ontvangst + infomarkt

9u30 – 9u45

Welkomstwoord Hamid Riffi, directeur Kenniscentrum Digisprong.

9u45 – 11u00

Keynote ‘Artificial Intelligence: Hype en realiteit’ – Jeroen Baert

Wat mag je verwachten?

Wat is Artificiële Intelligentie wél en niet? Wat is generatieve AI? Hoe werken neurale netwerken, ChatGPT en Dall-E? Wat zijn de sterktes, zwaktes en limieten van deze tools? Wat is de impact van AI op onze maatschappij en de manier waarop we werken en informatie vergaren? Hoe ziet de toekomst van AI eruit? Hoe kan ik AI nu nuttig inzetten, als individu en bedrijf?

Wie is Jeroen Baert?

Jeroen Baert studeerde in 2010 af als Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen en deed onderzoek in de Computer Graphics groep van de KU Leuven. Als wetenschapscommunicator en comedian (o.a. Belgische Improvisatie Liga) maakt hij deel uit van het Nerdland-project van Lieven Scheire. Jeroen houdt ervan om op humoristische wijze hypes te ontleden en zijn publiek mee te nemen langs alle aspecten van de nieuwe technologieën die op ons afsteven.

11u00 – 11u30

Koffiepauze + infomarkt

11u30 – 12u15

Inspiratiesessies reeks 1 (bekijk het aanbod)

12u15 – 13u00

Lunch + infomarkt

13u00 – 13u45

Inspiratiesessies reeks 2 (bekijk het aanbod)

14u00 – 14u45

Inspiratiesessies reeks 3 (bekijk het aanbod)

14u45 - 15u15

Koffiepauze + infomarkt

15u15 - 17u00

Slotnote Rani Van Schoors

Wat mag je verwachten?

Zullen robots binnenkort de klas overnemen van leerkrachten? Deze vraag raakt de kern van AIED (AI in education) onderzoek. In deze sessie worden de boeiende ontwikkelingen binnen dit onderzoeksdomein besproken. We verkennen de relatie tussen AI en onderwijs: Het brede spectrum van AI en AI-toepassingen wordt toegelicht vanuit een pedagogisch perspectief. Daarnaast worden de uitdagingen van AI in het onderwijs besproken: Technische, ethische en implementatie-uitdagingen die verband houden met AI in het onderwijs staan centraal. Tot slot behandelen we handvaten voor de toekomst: We bespreken hoe om te gaan met AI-trends en -hypes en geven inzichten voor een verantwoorde en zinvolle integratie van AI in het onderwijs.

Wie is Rani Van Schoors?

Dr. Rani Van Schoors is postdoctoraal onderzoeker binnen de onderzoeksgroep itec – een imec-onderzoeksgroep aan de KU Leuven. Ze heeft een PhD in Onderwijstechnologie, met een focus op digitaal gepersonaliseerd leren. Breder onderzoekt ze de implementatie van nieuwe technologieën in het onderwijs en training context, waaronder AI en XR. Als docent binnen de Master of Artificial Intelligence in Business and Industry aan de KU Leuven onderzoekt ze de impact van AI in het onderwijs.

Inschrijven kan via de website van de Vlaamse Overheid.

Locatie en bereikbaarheid

Adres

Hendrik Consciencegebouw - DOV, Kenniscentrum Digisprong

Koning Albert II-laan 15

1210 Brussel

Routeplanneropent in nieuw venster
Omschrijving

Het Consciencegebouw ligt op wandelafstand van het NMBS-station ‘Brussel-Noord’:

  • Aan de hoofduitgang van het station volgt u links de Koning Albert II-laan.
  • Voorbij het eerste kruispunt vindt u eerst het Phoenixgebouw aan uw linkerzijde. Het Consciencegebouw is het volgende gebouw.
Evenement georganiseerd door Kenniscentrum Digisprong
ICT en informatiebeheer