Gedaan met laden. U bevindt zich op: Safer Internet Day 2024 - webinar Evenementen

Safer Internet Day 2024 - webinar

Studiedag
Afgelopen

Safer Internet Day vindt elk jaar in februari plaats om het bewustzijn voor een veiliger en beter internet voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren, te vergroten. Dit jaar vindt Safer Internet Day plaats op dinsdag 6 februari.

Datum
6 februari 2024
Tijdstip
19:30 tot 21:00
Locatie

Online

Inschrijven tot en met
6 februari 2024
Dit evenement is afgelopen.
© Safer Internet Day

Op Safer Internet Day moedigen we iedereen aan om zich in te zetten voor een beter en veiliger internet. Voor iedereen maar voor jongeren en kinderen in het bijzonder. Je goed informeren over bestaande cyberrisico’s is alvast een eerste belangrijke stap. Daarom organiseert het Kenniscentrum Digisprong op dinsdag 6 februari 2024 een gratis webinar waarbij we enkele experts aan het woord laten die jou het nodige cyberbewustzijn bijbrengen.

De webinar vindt plaats op dinsdagavond van 19u30 tot 21u00.

Schrijf je in via deze link(opent in nieuw venster)!

Programma

20:30 - 21:00
20:30 - 21:00
Child Focus - Nel Broothaerts

Flirten, verleiden, verliefd en gedumpt worden en volop experimenteren met relaties en seks: het hoort gewoon bij opgroeien. Ook online gaan jongeren zulke stappen zetten. Ze sturen selfies, doen aan sexting, kijken porno… allemaal vanop die smartphone in hun achterzak. En dat biedt heel veel voordelen.

Maar ook online is de bescherming van je eigen integriteit en die van anderen erg belangrijk. Want het loopt ook soms mis. Termen als grensoverschrijdende sexting, sextortion, deepnudes, exposegroepen… vliegen ons om de oren en boezemen vaak angst of ongerustheid in. Nel Broothaerts legt uit waar het precies over gaat, hoe we er moeten naar kijken maar vooral ook hoe je er als leerkracht mee aan de slag kan gaan met je leerlingen.

21:00 - 21:30
21:00 - 21:30
Centrum voor Cybersecurity België - Bram Van Brussel

Voor jongeren is een goede beveiliging van hun sociale media en andere accounts van vitaal belang om zich online te beschermen. Het is belangrijk te weten hoe je een account kan beveiligen zodat persoonlijke informatie persoonlijk blijft. De presentatie gaat over:

  • Wat is phishing? Hoe kan je het herkennen en wat kan je er tegen doen?
  • Account hacks: wat je kan doen wanneer je social media account gehackt is, en belangrijker: hoe beveilig je jezelf zo goed mogelijk online?
21:30 - 21:50
21:30 - 21:50
Kenniscentrum Digisprong - Cybersecurity in onderwijs: van plan naar actie

In de digitale wereld van vandaag is het onderwijs niet immuun voor de risico’s van cyberaanvallen en datalekken. We belichten kort hoe scholen zich kunnen wapenen tegen deze dreigingen door middel van een proactief cybersecuritybeleid. We verkennen de uitdagingen en oplossingen rond gegevensbescherming, met speciale aandacht voor de rol van het Kenniscentrum Digisprong in het bevorderen van digitale veiligheid in het onderwijs.

Prijs

gratis

Locatie en bereikbaarheid

Online

De webinar gebeurt via Microsoft Teams.

Partners

Evenement georganiseerd door Departement Onderwijs en Vorming
Andere