Jouw schoolteam professionaliseren op vlak van ICT? Vaak is dat een uitdaging! Allereerst bepaal je de inhoud van je professionaliseringsinitiatief en daarnaast denk je ook na over een efficiënte aanpak. We helpen je graag om als ICT-coördinator of directeur een doordacht en gevarieerd professionaliseringsplan op maat van je school op te stellen.

In een eerste stap breng je de ICT-competenties in kaart zodat je een zicht hebt op de noden van je schoolteam. Dit kan met de reflectietool Digisnap, deze brengt alle noden in kaart en geeft op maat gerichte vormingen vanuit de databank(opent in nieuw venster).

Naast deze vormingen, gegeven door externen, kan je als ICT-coördinator of directie zelf ook nog tal van initiatieven ondernemen. Kenniscentrum Digisprong ontwikkelde daarvoor fiches(PDF bestand opent in nieuw venster) om jou, met tal van professionaliseringsinitiatieven, te inspireren en ondersteunen. Onze boodschap is ‘Kies en mix!’, iedereen leert op een andere manier.

Help jij ons met jouw feedback?

De fiches, zoals ze er nu uitzien, zijn nog niet helemaal ‘af’. Om ze helemaal op punt te zetten zijn we op zoek naar input en feedback. Wil jij ons graag helpen? Dat kan via het feedbackformulier(opent in nieuw venster). De fiches zijn voor iedereen beschikbaar, maar hou er rekening mee dat het nog om een ontwerpversie gaat. In het begin van het nieuwe jaar verwerken we jullie feedback, de definitieve versie verschijnt in het voorjaar op onze website.

Download hier(PDF bestand opent in nieuw venster) de fiches.