Gedaan met laden. U bevindt zich op: Terugblik op lerend netwerk Moodle Nieuws

Terugblik op lerend netwerk Moodle

Nieuwsbericht
10 mei 2023

Op vrijdag 28 april organiseerde het Kenniscentrum Digisprong voor de tweede maal een lerend netwerk over het open source leerplatform Moodle.

© Kenniscentrum Digisprong

Op deze studiedag verzamelden ongeveer zeventig enthousiastelingen in het Hendrik Consciencegebouw in Brussel om er hun kennis en ervaringen met Moodle uit te wisselen. Het afwisselend programma met tips en presentaties werd verzorgd door de deelnemers zelf waarbij het onder andere ging over:

  • de nieuwe functies in Moodle 4.2;

  • de kracht van de Moodle-module Cijfers voor rapportage en feedback;

  • A.I. als hulp voor het sneller opbouwen van een online cursus;

  • tools voor interactieve leerpaden die je kan gebruiken in Moodle;

  • intuïtief en competentiegericht werken in Moodle;

  • NT2 via de videosoftware BigBlueButton.

Daarnaast was er uitgebreid de ruimte om te netwerken en elkaar vragen te stellen. Vanuit de behoefte om gemakkelijker contact te houden en verder informatie uit te wisselen, stelde het Kenniscentrum Digisprong voor alle deelnemers en geïnteresseerden een Teams-ruimte ter beschikking waarin Moodle-gebruikers verder vragen kunnen stellen en tips en trucs uitwisselen. We verzamelen er ook alle presentaties die op de lerende netwerken getoond werden.

Inschrijven voor ons volgend lerend netwerk rond Moodle op 17 november 2023 kan al via dit formulier.(opent in nieuw venster)