Overzicht regelgeving en advies

Zijn er spelregels waarmee je rekening moet houden bij het investeren in je ICT-infrastructuur? Jazeker, en dit zowel op het gebied van de regels rond onder andere aanbestedingen, alsook rond aanbevelingen in het kader van bijvoorbeeld duurzaamheid en rond aandacht voor KMO-participatie. We maken je graag wegwijs rond al deze thema’s. Alle regelgeving omtrent Digisprong kan je terugvinden op de website van Onderwijs Vlaanderen. Raadpleeg er zeker de veelgestelde vragen(opent in nieuw venster).

Mobiele toestellen

Bij het aankopen van hardware ga je best doordacht te werk. Door middel van (inspiratie)gidsen, infofiches en artikels proberen we een overzicht te geven van welke mobiele toestellen er op de markt zijn en hoe je deze het best beheert, maar ook hoe je duurzaam werkt. We duiden wetgeving, maar helpen jou ook door kant en klare sjablonen aan te bieden.

Netwerken, opslag en wifi

Een performant wifinetwerk en goede opslagmogelijkheden zijn onontbeerlijk. Kenniscentrum Digisprong plant in het najaar de publicatie van inspiratiegidsen over wifinetwerk op school en cloudopslag.

Licenties en raamovereenkomsten

De Vlaamse overheid voorziet ook enkele raamcontracten waarop scholen beroep kunnen doen.

Duurzaamheid

Wist je dat wereldwijd maar 20% van het elektronisch afval gerecycleerd wordt? Digisprong wil daarom volop inzetten op duurzaamheid en circulariteit. Het Vlaamse onderwijs investeert op grote schaal in de digitalisering. Hierdoor is er een exponentiele groei aan mobiele toestellen en ICT-infrastructuur. Samen met het onderwijsveld willen we inzetten op een duurzame aanpak van het gebruik van al deze toestellen. Ook benieuwd wat de voordelen zijn voor jouw school en hoe je actief kan omgaan met dit circulaire proces? Wij zoeken het voor je uit en zetten alles op een rijtje.