Gedaan met laden. U bevindt zich op: Noodwoningen Betaalbaar woonaanbod

Noodwoningen

Na het grote succes van de projectoproep noodwoningen in 2020, 2021 en 2022 was er in 2023 een nieuwe projectoproep voor noodwoningen(PDF bestand opent in nieuw venster) in Vlaanderen. Met deze projectoproep stimuleert Vlaanderen het bouwen, kopen, renoveren en inrichten van (al dan niet verplaatsbare) noodwoningen. Het Vlaamse Gewest neemt 50% van de kosten voor haar rekening, met een maximum van 159.500 euro per gerealiseerde noodwoning. Ook de renovatie en inrichting van bestaande noodwoningen komen in aanmerking voor subsidiƫring.

De noodwoningen die in het kader van deze oproep worden verwezenlijkt worden onder meer ingezet in functie van het lokale woningkwaliteitsbeleid en het beleid ter preventie van uithuiszettingen. Vanaf nu is het ook mogelijk om voor modulaire woningen af te nemen van het raamcontract Modulair Wonen 2023 dat Vlaanderen voorziet. Meer informatie hierover vindt u op webpagina over modulair wonen.

De projectoproep van 2023 is afgesloten. We informeren lokale besturen via een nieuwsbericht als er een nieuwe projectoproep zou komen.

Dak- en thuisloosheid

De Vlaamse Regering lanceerde ook een projectoproep woningen dak- en thuislozen. We gebruiken voor deze projectoproep dezelfde werkwijze als bij de projectoproep noodwoningen. Lees meer op de aparte webpagina over de projectoproep woningen dak- en thuislozen.