Kustweerbericht

Beeld gebruiken bij content rond kustweerbericht
© Wouter Van Vooren

Het kustweerbericht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust geeft een goed beeld van het weer aan onze Noordzeekust.

Vier keer per dag vindt u op kustweerbericht.be ((opent in nieuw venster)) een aangepast zee- en kustweerbericht en mariene meteoverwachtingen, maar ook informatie en voorspellingen over golven, getij, wind en zicht op zee.

Het kustweerbericht is belangrijk voor professionele gebruikers van de vaargeulen en voor de stormvloedwaarschuwingsdienst. Maar ook voor toeristen is het handig.

Het kustweerbericht maakt gebruik van basisweerinformatie die door het Oceanografisch Meteorologisch Station wordt verzameld. Hydrometeorologen combineren die gegevens met satellietbeelden, weerradarbeelden en wind- en luchtdrukgegevens.

Getijboekje

Het getijdenboekje, dat voor elk jaar verschijnt, bevat de getijwaarden voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge. Het geeft bewoners, vakantiegangers en toeristen alle tijdstippen van hoogwater en laagwater aan de kust. U kunt het hieronder downloaden of bestellen. Het is ook verkrijgbaar in alle toerismekantoren van alle kustgemeenten en kuststeden.