Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inzamelactie noodgoederen

Inzamelactie noodgoederen

Nieuwsbericht
24 februari 2023

Het is dag op dag één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Een jaar later woedt de strijd nog steeds volop. En dus blijft bij de getroffen bevolking ook de nood aan basisgoederen groot. De Vlaamse regering, de steden en gemeenten, acht sectorfederaties en Rode Kruis-Vlaanderen slaan daarom de handen in elkaar en zetten een gerichte inzamelactie op poten.

 

Door het Oekraïense Rode Kruis werd een lijst met kritieke noodgoederen doorgegeven. Denk maar aan noodgeneratoren, huishoudapparaten zoals microgolfovens, medisch materiaal of elektrische vuurtjes. Die lijst wordt nu aan de lokale besturen bezorgd door de VVSG en aan de bedrijfswereld door de verschillende sectorfederaties.

Vlaams Ministerpresident Jan Jambon: “Tijdens mijn recente missie aan Oekraïne heb ik zelf kunnen vaststellen hoe levensbelangrijk het is om materiële noodhulp ter plaatse te brengen. Met deze zeer gerichte actie verzamelen we specifiek materiaal dat nuttig en nodig is voor de Oekraïense bevolking. Met deze steun geven hen niet enkel goederen maar ook hoop en het vertrouwen dat Vlaanderen Oekraïne niet in de steek laat.”

Vlaams Minister Bart Somers: “De dappere Oekraïense bevolking strijdt nu al een jaar lang voor haar democratisch zelfbeschikkingsrecht. Voor de fundamentele waarden die Europa en Vlaanderen kenmerken. Door vandaag opnieuw recht te staan en hun ongelooflijke solidariteit te tonen, tonen onze lokale besturen en onze bedrijven het ongelooflijke warme gelaat van Vlaanderen. En daar wil ik hen oprecht voor bedanken.”

Meer informatie, inclusief de volledige lijst met goederen en praktische informatie over het inzamelen vind je op deze pagina. De inzamelactie loopt tot 21 april.