Sinds 18 januari 2023 is de tv-reeks ‘Onze Natuur’ elke woensdag te zien op Canvas en VRT MAX.

In 7 afleveringen toont de reeks hoe verbazend wild en verrassend dichtbij de Belgische natuur is. Wim Opbrouck is de verteller.

De eerste afleveringen vertrekken telkens vanuit een natuurelement: water, aarde, lucht, vuur, hout en steen. In de laatste aflevering brengen wetenschappers, filmmakers en natuurexperten extra duiding bij de rol die de mens al dan niet speelt in de natuur.

Nog meer diepgang en ongeziene beelden

De documentairereeks breit verder op het succes van ‘Onze Natuur, De Film’, die al meer dan 250.000 bezoekers wist te overtuigen in de bioscoop.

Alvast een geruststelling voor wie de film al zag: de reeks zoomt in op nieuwe en minstens even fascinerende verhalen uit de Belgische natuur. Wat hebben mieren en edelherten bijvoorbeeld met elkaar gemeen? Wie wist al dat er een vleesetende plant met glibberige tentakels in België leeft? En welke rare vogel kan verkeerslichten lezen?

‘Onze Natuur, De reeks’ biedt de antwoorden en de ruimte om nog meer soorten aan bod te laten komen. De makers willen met deze reeks vooral een realistisch beeld scheppen van indrukwekkende dieren die hun plekje in België al lang veroverd hebben, maar ook van bijzondere flora die op zoek zijn naar een manier om te (over)leven in de Belgische natuur.

Op www.onzenatuur.be(opent in nieuw venster) kunt u de wilde natuur in België verder ontdekken.