chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Omgevingsloket voor digitale bouwaanvraag

  Als u een nieuwe woning wilt bouwen of aan of rond uw woning een nieuwe constructie wilt bouwen, werken wilt laten uitvoeren of bomen wilt vellen, dan hebt u een bouwvergunning (stedenbouwkundige vergunning) nodig. Voor kleine werken volstaat soms een melding bij uw gemeente of geldt er een vrijstelling.

  In het Omgevingsloket kunt u als burger (bouwheer) of als architect stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen of een melding maken. Om in te loggen hebt u een elektronische identiteitskaart (eID), de juiste software en een kaartlezer nodig. U kunt ook gebruik maken van een federaal token.

  Alle Vlaamse gemeenten hebben de digitale bouwaanvraag ingevoerd. De mogelijkheid om uw bouwaanvraag op papier in te dienen, blijft voorlopig bestaan, maar architecten zijn verplicht om de aanvraag digitaal uit te voeren.

  Het Omgevingsloket bevat momenteel enkel digitale bouwaanvragen en meldingen, op termijn zult u ook milieuvergunningen en verkavelingsvergunningen kunnen aanvragen. Stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning worden dan samengevoegd in de nieuwe omgevingsvergunning.

  Contact

  Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met het gratis nummer 1700.