chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart, zodra er een 1700-medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De V-test vergelijkt de prijs van verschillende energieleveranciers

  Via de V-test van de VREG kunt u snel en eenvoudig berekenen welke energieleverancier u de meest voordelige prijs biedt voor de levering van uw elektriciteit en/of aardgas.
  De test vergelijkt het aanbod van alle leveranciers van elektriciteit en aardgas in Vlaanderen op maat van uw behoeften en geeft een correct indicatie van de prijs die u bij de verschillende leveranciers zult moeten betalen.
  Ook als u nu pas overstapt naar aardgas kunt u via de V-test een indicatie verkrijgen van de hoogte van uw aardgasfactuur. Voor die berekening wordt dan uitgegaan van een normaal verbruik.

  Hebt u geen idee van uw verbruik, bijvoorbeeld omdat u verhuist naar een nieuwe woning? Dan maakt de VREG een V-test op basis van een gemiddeld energieverbruik.

  Bedrijven

  Sinds mei 2015 kan de vergelijkingstest ook uitgevoerd worden voor bedrijven. Er is één tool voor gezinnen en bedrijven waarbij u kunt aanvinken wat u bent, dus geen aparte V-test meer voor gezinnen en bedrijven.

  Daarnaast bestaat er ook de kmo-energiewijzer, een hulpmiddel om u inzicht te geven in het energieverbruik van uw zaak. In enkele minuten komt u te weten of u meer dan gemiddeld verbruikt binnen uw sector en wat u daaraan kunt doen.

  Wat kan niet?

  • Uw prijs kan niet exact worden voorspeld. Uw verbruik kan hoger of lager zijn en afhankelijk van uw contract worden sommige of alle prijsonderdelen aangepast bij een prijsverhoging of prijsverlaging.
  • U kunt geen vergelijking maken voor leegstandstarieven. Deze tarieven verschillen van leverancier tot leverancier. Meestal gaat het om een contract met een laag voorschotbedrag. Voor een prijsinschatting neemt u best contact op met een aantal leveranciers van uw keuze.
  • Uw huidige eindafrekening kunt u niet via deze test narekenen. De V-test zegt niets over het verleden.
  • Een V-test uitvoeren voor een elektriciteitsverbruik > 60.000 kWh en een aardgasverbruik > 150.000 kWh.

  Met de servicecheck kunt u ook de kwaliteit van dienstverlening van verschillende leveranciers vergelijken.

  Publicaties

  Energiecontracten vergelijken? Doe de V-test

  De folder maakt de gebruiker attent op het belang om de prijzen van energieleveranciers te vergelijken en legt uit hoe de V-test daarbij kan helpen.

  Contact

  Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

  Adres
  Koning Albert II-laan 20 bus 19
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  1700
  Fax
  02 553 13 50
  E-mail
  Website
  Openingsuren
  • ma - vr09:00 - 19:00