chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  De V-test vergelijkt de prijs van verschillende energieleveranciers

  Via de V-test van de VREG kunt u snel en eenvoudig berekenen welke energieleverancier u de meest voordelige prijs biedt voor de levering van uw elektriciteit en/of aardgas.
  De test vergelijkt het aanbod van alle leveranciers van elektriciteit en aardgas in Vlaanderen op maat van uw behoeften en geeft een correct indicatie van de prijs die u bij de verschillende leveranciers zult moeten betalen.
  Ook als u nu pas overstapt naar aardgas kunt u via de V-test een indicatie verkrijgen van de hoogte van uw aardgasfactuur. Voor die berekening wordt dan uitgegaan van een normaal verbruik.

  Hebt u geen idee van uw verbruik, bijvoorbeeld omdat u verhuist naar een nieuwe woning? Dan maakt de VREG een V-test op basis van een gemiddeld energieverbruik.

  Bedrijven

  Sinds mei 2015 kan de vergelijkingstest ook uitgevoerd worden voor bedrijven. Er is één tool voor gezinnen en bedrijven waarbij u kunt aanvinken wat u bent, dus geen aparte V-test meer voor gezinnen en bedrijven.

  Daarnaast bestaat er ook de kmo-energiewijzer, een hulpmiddel om u inzicht te geven in het energieverbruik van uw zaak. In enkele minuten komt u te weten of u meer dan gemiddeld verbruikt binnen uw sector en wat u daaraan kunt doen.

  Wat kan niet?

  • Uw prijs kan niet exact worden voorspeld. Uw verbruik kan hoger of lager zijn en afhankelijk van uw contract worden sommige of alle prijsonderdelen aangepast bij een prijsverhoging of prijsverlaging.
  • U kunt geen vergelijking maken voor leegstandstarieven. Deze tarieven verschillen van leverancier tot leverancier. Meestal gaat het om een contract met een laag voorschotbedrag. Voor een prijsinschatting neemt u best contact op met een aantal leveranciers van uw keuze.
  • Uw huidige eindafrekening kunt u niet via deze test narekenen. De V-test zegt niets over het verleden.
  • Een V-test uitvoeren voor een elektriciteitsverbruik > 60.000 kWh en een aardgasverbruik > 150.000 kWh.

  Met de servicecheck kunt u ook de kwaliteit van dienstverlening van verschillende leveranciers vergelijken.

  Publicaties

  Energiecontracten vergelijken? Doe de V-test

  De folder maakt de gebruiker attent op het belang om de prijzen van energieleveranciers te vergelijken en legt uit hoe de V-test daarbij kan helpen.

  Contact

  Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

  Adres
  Koning Albert II-laan 20 bus 19
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  1700
  Fax
  02 553 13 50
  E-mail
  Website
  Openingsuren
  • ma - vr09:00 - 19:00