Ik heb een vraag of opmerking over een technicus

Heeft de technicus een geldige erkenning?

Op de website van het Departement Omgeving vindt u overzichtslijsten van erkende personen (Zoek daarin op ‘Technici vloeibare brandstof, Technici gasvormige brandstof, Technici verwarmingsaudit, ...).

  • Een bedrijf kan niet erkend zijn. De erkenning wordt altijd op naam van de technicus zelf verleend. Elke technicus die een keuring, onderhoud of audit uitvoert, moet over een erkenning beschikken: het volstaat dus niet dat bijvoorbeeld een collega of de leidinggevende een erkend technicus is.
  • Voor werken aan stooktoestellen die niet zijn aangesloten op een centrale-verwarmingsinstallatie (badgeisers, kachels, ...) heeft de technicus geen erkenning nodig.

Voldoet het attest of rapport aan de wettelijke vereisten?

Een attest of rapport is alleen geldig als het correct, volledig en duidelijk leesbaar werd ingevuld. Een reinigings- en verbrandingsattest moet minstens de gegevens bevatten die op het model-verbrandingsattest of model-reinigingsattest staan.

Hebt u een vraag of opmerking over een technicus?

Op veiligverwarmen.be staat een webformulier waarmee u vragen of opmerkingen over een technicus kunt melden aan de dienst Erkenningen van het Departement Omgeving. U kunt er ook bijlagen digitaal toevoegen (attest, rapport, factuur, foto's van de installatie, ...).

Andere veelgestelde vragen