Betaal minder voor energie

Betaal minder voor energie

Er zijn verschillende manieren om minder te moeten betalen voor energie. Overschakelen naar een goedkopere leverancier is niet moeilijk. Misschien komt u in aanmerking voor kortingen op uw factuur. U kunt natuurlijk ook door kleine of grote maatregelen uw energieverbruik verminderen.

Verander van energieleverancier

U kunt uw elektriciteits- of aardgasfactuur verlagen door een goedkopere leverancier te vinden. Vergelijk de verschillende leveranciers goed en maak uw keuze. Bovendien is veranderen van leverancier gratis voor gezinnen, zelfstandigen en KMO's met een maximaal elektriciteitsverbruik van 49.999 kWh en een maximaal aardgasverbruik van 99.999 kWh.

Kortingen op energiefactuur

Misschien hebt u recht op een korting op uw energiefactuur, bijvoorbeeld met een verwarmingstoelage. Misschien komt u in aanmerking voor de sociale maximumprijs (ook wel sociaal tarief genoemd). Wie het sociaal tarief krijgt, is een ‘beschermde klant’. Beschermde klanten komen in aanmerking voor een kortingbon bij de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast, een premie van de netbeheerder voor de plaatsing van een condensatieketel, een gratis energiescan, en meer.

Hoe minder energie verbruiken?

U kunt minder energie verbruiken door kleine of grote energiebesparende maatregelen. U kunt ook een energieaudit of een energiescan laten doen om een beter beeld te krijgen van het energieverbruik van uw woning. Voor bepaalde groepen is de energiescan gratis.

Publicaties

Je kan minder betalen voor elektriciteit en aardgas

De folder wil gebruikers sensibiliseren om de gratis V-test uit te voeren en minder te betalen voor elektriciteit en gas.