chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Multimove voor kinderen

  Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is. Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaringen opdoen in de 12 bewegingsvaardigheden, wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld. Plezierbeleving staat hierbij centraal. Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie.

  Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de motorische vaardigheden van kinderen die Multimove volgen significant vooruit gaan. Zonder beweegprogramma's zoals Multimove lijkt de bewegingsachterstand van kinderen groter te worden naarmate ze ouder worden. Een programma als Multimove is dus noodzakelijk om een normale ontwikkelingslijn te kunnen aanhouden.

  Multimove ondersteunt de gemeentelijke sportdiensten, sportclubs, kinderopvanginitiatieven, scholen en andere lokale initiatieven in de opstart en organisatie van Multimove. Via de opleiding Multimovebegeleider van de Vlaamse Trainersschool worden lesgevers opgeleid.

  Adres
  Sport Vlaanderen
  Multimove voor kinderen
  Arenbergstraat 5
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  02 209 45 42
  Fax
  02 209 45 05
  E-mail
  Website