chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Boeken en bibliotheken

  Boeken

  Boek.be is de vakvereniging van het Vlaamse boekenvak, en groepeert de Vlaamse boekverkopers (VVB), uitgevers (VUV) en boekenimporteurs (VBI). Als koepelvereniging van het boekenvak wil Boek.be de boekenverkoop in Vlaanderen ondersteunen en bevorderen. 

  Boek.be promoot het boek in Vlaanderen via acties zoals:

  • de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen
  • de Boekenleeuw en Boekenpauw
  • de Debuutprijs
  • de Fintro Literatuurprijs
  • de Herman de Coninckprijs. 

  Op Boek.be vindt u informatie over het (voornamelijk Nederlandstalige) boekenaanbod in Vlaanderen. Bij heel wat boeken vindt u extra info, zoals: foto's en biografische info van de auteur, leesfragmenten of filmpjes. Via de boekenplank kunt u uw favoriete boeken bewaren en delen met uw vrienden. 

  Op Boekenvak.be vindt u het laatste nieuws uit het boekenvak. 

  Met het Vlaams Fonds voor de Letteren ondersteunt de Vlaamse overheid de Nederlandstalige letteren en de vertaling van literair werk in en uit het Nederlands in de brede zin van het woord. Op die manier draagt ze meteen ook bij aan de verbetering van de sociaal-economische positie van de auteurs en de vertalers.

  Bibliotheken

  Op Bibliotheek.be vindt u nuttige informatie over de Vlaamse openbare bibliotheken, zoals adressen, openingsuren en activiteiten. U vindt er ook interessante databanken. Zoek bijvoorbeeld in meer dan 6.000.000 beschrijvingen uit meer dan 200 bibliotheken in Vlaanderen, of bekijk de recente aanwinsten. U kunt er ook gratis artikels lezen uit de GoPress-persdatabank.  

  Op de website van Sociaal-Cultureel Werk staan de  adressen van gesubsidieerde en gespecialiseerde bibliotheken. Per bibliotheek vindt u de contactgegevens en de naam van de bibliothecaris.

  Met Cultuurconnect wil de Vlaamse overheid er voor zorgen dat bibliotheken ook in een digitale omgeving een meerwaarde kunnen betekenen. Cultuurconnect ontwikkelt rijke zoekomgevingen voor het publiek.