chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Een au pair zoeken of au pair worden

  Een au pair is een jongere die tijdelijk in een gastgezin wordt opgenomen. In ruil voor licht huishoudelijk werk krijgt de jongere kost en inwoning. Door deel te nemen aan het gezinsleven van het gastgezin, kan de au pair zijn taalkennis vervolmaken en zijn algemene ontwikkeling verruimen. Door die focus op taalverrijking en culturele vorming verschilt een au pair van een nanny, babysitter of inwonende dienstbode.

  U zoekt een au pair

  In België zijn er voorwaarden opgelegd aan de au pair, het gastgezin en de plaatsing. Zo moet de buitenlandse au pair over een geldige arbeidskaart B beschikken. Aanvragen voor au pairs kunt u indienen bij de dienst Economische Migratie in de provincie. Alle informatie over de voorwaarden en de aanvraag vindt u op de website werk.be.

  U wilt au pair worden

  De makkelijkste en veiligste manier om als au pair naar het buitenland te trekken, is via een bemiddelingsorganisatie. U vindt een overzicht van de bemiddelingsorganisaties op de website van Go Strange.
  Voor meer informatie over onder meer de nodige reis- en verblijfdocumenten kunt u terecht bij Kamiel, de ‘paperassengids’ voor jongeren met buitenlandplannen.

  Meer informatie