Logeren in Vlaanderen

Bent u op zoek naar informatie over logeren in Vlaanderen? Op de website Vlaanderen Vakantieland komt u meer te weten over wat Vlaanderen allemaal te bieden heeft. Toerisme Vlaanderen biedt op die site niet alleen informatie over slaapgelegenheden, u komt er ook meer te weten over evenementen, attracties, restaurants, shops en activiteiten in heel Vlaanderen.

In Vlaanderen verwelkomen al bijna duizend slaapgelegenheden fietstoeristen met open armen. Elk verblijf dat erkend en vergund is, komt in aanmerking om het label ‘fietsvriendelijk logies’ te bemachtigen. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle fietsvriendelijke slaapgelegenheden door op de overzichtspagina met alle verblijven het label ‘fietsvriendelijk’ aan te vinken.

Sommige toeristische verblijven leveren speciale inspanningen om een milieuvriendelijk logies uit te bouwen. Ze springen zorgvuldig om met water, energie en afval zonder dat de klant daarbij ook maar iets inlevert op het vlak van comfort.
De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle milieuvriendelijke slaapgelegenheden die het label ‘Groene Sleutel’ hebben door op de overzichtspagina met alle verblijven het label ‘Groene Sleutel’ aan te vinken.

Personen met een beperking die een aangepast vakantieverblijf in Vlaanderen zoeken, kunnen zich daarbij laten leiden door het Vlaamse toegankelijkheidslabel. Daarmee zien ze in één oogopslag of het vakantieverblijf aangepast is aan hun noden. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle vakantieverblijven en slaapgelegenheden die het Vlaamse toegankelijkheidslabel hebben door op de overzichtspagina met alle verblijven het label ‘toegankelijk - basis’ of het label ‘toegankelijk - comfort’ aan te vinken.

In het Basisregister Vlaams logiesaanbod vindt u de zakelijke gegevens over alle aangemelde, erkende en nog vergunde toeristische bedrijven in het Vlaams Gewest. U kunt een logies opzoeken volgens locatie, categorie, status en zelfs op postnummer, naam of straat.

Publicaties

Te gast in Vlaanderen 2010-2014. Logiesaanbod in Vlaanderen

Jaarlijks brengt Toerisme Vlaanderen samen met de provinciale toeristische diensten het logiesaanbod in Vlaanderen in kaart. Het rapport biedt de mogelijkheid om trends in het aantal uitbatingen, logieseenheden en bedden in alle vormen van logie te monitoren over de jaren 2010 tot en met 2014.

Contact

Toerisme Vlaanderen

Adres
Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
België
Telefoon
02 504 03 00
Fax
02 504 03 77
E-mail
Website

Infopunt Toegankelijk Reizen

Adres
Toerisme Vlaanderen
Infopunt Toegankelijk Reizen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
België
Telefoon
02 504 03 40
Fax
02 504 04 05
E-mail
Website