chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Logeren in Vlaanderen

  Bent u op zoek naar informatie over logeren in Vlaanderen? Op de website Vlaanderen Vakantieland komt u meer te weten over wat Vlaanderen allemaal te bieden heeft. Toerisme Vlaanderen biedt op die site niet alleen informatie over slaapgelegenheden, u komt er ook meer te weten over evenementen, attracties, restaurants, shops en activiteiten in heel Vlaanderen.

  In Vlaanderen verwelkomen al bijna duizend slaapgelegenheden fietstoeristen met open armen. Elk verblijf dat erkend en vergund is, komt in aanmerking om het label ‘fietsvriendelijk logies’ te bemachtigen. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle fietsvriendelijke slaapgelegenheden door op de overzichtspagina met alle verblijven het label ‘fietsvriendelijk’ aan te vinken.

  Sommige toeristische verblijven leveren speciale inspanningen om een milieuvriendelijk logies uit te bouwen. Ze springen zorgvuldig om met water, energie en afval zonder dat de klant daarbij ook maar iets inlevert op het vlak van comfort.
  De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle milieuvriendelijke slaapgelegenheden die het label ‘Groen Sleutel’ hebben door op de overzichtspagina met alle verblijven het label ‘milieuvriendelijk ’ aan te vinken.

  Personen met een beperking die een aangepast vakantieverblijf in Vlaanderen zoeken, kunnen zich daarbij laten leiden door het Vlaamse toegankelijkheidslabel. Daarmee zien ze in één oogopslag of het vakantieverblijf aangepast is aan hun noden. Op de website Visit Flanders krijgt u een overzicht van alle vakantieverblijven en slaapgelegenheden die het Vlaamse toegankelijkheidslabel hebben door op de overzichtspagina met alle verblijven het label ‘toegankelijk - basis’ of het label ‘toegankelijk - comfort’ aan te vinken.

  Publicaties

  Te gast in Vlaanderen 2010-2014. Logiesaanbod in Vlaanderen

  Jaarlijks brengt Toerisme Vlaanderen samen met de provinciale toeristische diensten het logiesaanbod in Vlaanderen in kaart. Het rapport biedt de mogelijkheid om trends in het aantal uitbatingen, logieseenheden en bedden in alle vormen van logie te monitoren over de jaren 2010 tot en met 2014.

  Contact

  Toerisme Vlaanderen

  Infopunt Toegankelijk Reizen

  Adres
  Grasmarkt 61
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  02 504 03 40
  Fax
  02 504 04 05
  E-mail
  Website