Centra voor kortverblijf

Een centrum voor kortverblijf (CVK) biedt tijdelijke verzorging en opvang aan ouderen aan. Als oudere verblijft u er dag en nacht of alleen ‘s nachts. U kunt er verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar. Een CVK is verbonden aan een woonzorgcentrum (wat vroeger een rusthuis heette).

U kunt terecht in een CVK als u 65 jaar of ouder bent. Een kort verblijf kan nodig zijn als de personen die u normaal thuis verzorgen (familie of vrienden) dat een tijdje niet meer kunnen. Een centrum voor kortverblijf biedt zo een adempauze voor de mantelzorger. Het is ook een oplossing wanneer u een tijdje meer verzorging dan normaal nodig hebt.

De dienstverlening is er grotendeels hetzelfde als in het woonzorgcentrum of centrum voor herstelverblijf: u krijgt er de nodige verzorging, gezins- en huishoudelijke hulp, revalidatie, activering, ontspanningsactiviteiten en sociale contacten met de andere bewoners.

Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum. Een lijst met de door de overheid erkende centra voor kortverblijf en alle nuttige informatie vindt u op de website van Zorg en Gezondheid.

Met vragen en klachten over centra voor kortverblijf kunt u ook terecht bij de Woonzorglijn op het nummer 078 15 25 25.

Contact

Woonzorglijn

Adres
Agentschap Zorg en Gezondheid
Woonzorglijn
Koning Albert II laan 35
1030 Schaarbeek
België
Telefoon
02 553 75 00
E-mail
Website
Openingsuren
  • ma - vr09:00 - 12:00

Gebruik het contactformulier van de Woonzorglijn.

Afdeling Woonzorg en Eerste Lijn

Adres
Agentschap Zorg en Gezondheid
Afdeling Woonzorg en Eerste Lijn
Koning Albert II laan 35
1030 Schaarbeek
België
Telefoon
02 553 35 09
Fax
02 553 36 90
E-mail
Website