Kustweerbericht

Het kustweerbericht van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust geeft een goed beeld van het weer aan onze Noordzeekust.

Vier keer per dag vindt u op kustweerbericht.be een aangepast zee- en kustweerbericht en mariene meteoverwachtingen, maar ook informatie en voorspellingen over golven, getij, wind en zicht op zee.

Het kustweerbericht is belangrijk voor professionele gebruikers van de vaargeulen en voor de stormvloedwaarschuwingsdienst. Maar ook voor toeristen is het handig.

Het kustweerbericht maakt gebruik van basisweerinformatie die door het Oceanografisch Meteorologisch Station wordt verzameld. Hydrometeorologen combineren die gegevens met satellietbeelden, weerradarbeelden en wind- en luchtdrukgegevens.

Getijboekje

Het getijboekje, dat voor elk jaar verschijnt, bevat de getijwaarden voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge. Het geeft bewoners, vakantiegangers en toeristen alle tijdstippen van hoogwater en laagwater aan de kust. U kunt het hieronder downloaden of bestellen. Het is ook verkrijgbaar in alle toerismekantoren van alle kustgemeenten en kuststeden.

Publicaties

Getijboekje voor Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge 2019

Het getijboekje bevat de getijwaarden voor de locaties Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge. Het stelt bewoners, vakantiegangers en toeristen op de hoogte van het hoog- en laagwater aan de kust.

(exclusief verzendkosten 0,78)

Contact

Afdeling Kust

Adres
Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust
Afdeling Kust
Vrijhavenstraat 3
8400 Oostende
België
Telefoon
059 55 42 11
Fax
059 50 70 37
E-mail
Website