chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Luchthavens in Vlaanderen

  Naast de nationale luchthaven in Zaventem, telt Vlaanderen met de vliegvelden van Antwerpen en Oostende nog twee regionale luchthavens.

  • Brussels airport is de nationale luchthaven van België. Met ongeveer 238.000 vliegbewegingen en bijna 23,5 miljoen passagiers per jaar (cijfers van 2015) is het de grootste luchthaven van België. Op de website van Brussels Airport vindt u meer informatie over het boeken van vluchten, de vluchturen, regels rond bagage, ...
  • De Luchthaven Antwerpen bevindt zich in Deurne, op 5 kilometer van het stadscentrum van Antwerpen. De luchthaven wordt voornamelijk gebruikt als zakenluchthaven. In 2016 werden er 276.311 passagiers geteld.
  • De Luchthaven Oostende-Brugge ligt op het grondgebied van de stad Oostende en op circa 25 km van het centrum van Brugge. Het verkeer bestaat in hoofdzaak uit goederentrafiek. Het reizigersverkeer bestaat uit chartervluchten georganiseerd door touroperators.

  In Wevelgem is er ook nog de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem.

  Publicaties

  Concurrentiepositie luchthaven Zaventem versus luchthavens Charleroi en Luik

  In de schoot van de Vlaamse Luchthavencommissie (VLC) werd een Taskforce opgericht om de concurrentiepositie te onderzoeken van de luchthaven van Zaventem ten opzichte van de luchthavens van Charleroi en Luik. Het rapport geeft een stand van zaken en een voorstel van actieplan voor de Vlaamse Regering om de huidige toestand te verbeteren. Er is sprake van een vertekende concurrentiepositie

  Antwerp Airport. Statistical yearbook

  The statistical yearbook contains detailed information about passenger numbers, the number of movements and freight at Antwerp Airport.

  Veelgestelde vragen

  Contact

  Beleid

  Adres
  Koning Albert II-laan 20
  1000 Brussel
  België
  Telefoon
  02 553 78 88
  E-mail