Luchthavens in Vlaanderen

Naast de nationale luchthaven in Zaventem, telt Vlaanderen met de vliegvelden van Antwerpen en Oostende nog twee regionale luchthavens.

  • Brussels Airport is de nationale luchthaven van België. Met ongeveer 238.000 vliegbewegingen en bijna 23,5 miljoen passagiers per jaar (cijfers van 2015) is het de grootste luchthaven van België. Op de website van Brussels Airport vindt u meer informatie over het boeken van vluchten, de vluchturen, regels rond bagage, ...
  • De Luchthaven Antwerpen bevindt zich in Deurne, op 5 kilometer van het stadscentrum van Antwerpen. De luchthaven wordt voornamelijk gebruikt als zakenluchthaven. In 2016 werden er 276.311 passagiers geteld.
  • De Luchthaven Oostende-Brugge ligt op het grondgebied van de stad Oostende en op circa 25 km van het centrum van Brugge. Het verkeer bestaat in hoofdzaak uit goederentrafiek. Het reizigersverkeer bestaat uit chartervluchten georganiseerd door touroperators.

In Wevelgem is er ook nog de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem.

Publicaties

Concurrentiepositie luchthaven Zaventem versus luchthavens Charleroi en Luik

In de schoot van de Vlaamse Luchthavencommissie (VLC) werd een Taskforce opgericht om de concurrentiepositie te onderzoeken van de luchthaven van Zaventem ten opzichte van de luchthavens van Charleroi en Luik. Het rapport geeft een stand van zaken en een voorstel van actieplan voor de Vlaamse Regering om de huidige toestand te verbeteren. Er is sprake van een vertekende concurrentiepositie

Antwerp Airport. Statistical yearbook

The statistical yearbook contains detailed information about passenger numbers, the number of movements and freight at Antwerp Airport.

Veelgestelde vragen

Contact

Beleid

Adres
Departement Mobiliteit en Openbare Werken
Beleid
Koning Albert II laan 20
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 78 88
E-mail
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00