Investering in een creatieve onderneming (CultuurInvest)

CultuurInvest is een onafhankelijk investeringsfonds dat wordt beheerd door ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV). Het fonds richt zich tot ondernemers in de culturele en de creatieve industrie. Het fonds verschaft financiële zuurstof via achtergestelde leningen en kapitaalparticipaties.

Voorwaarden

Wie komt in aanmerking voor een investering?

  • Bedrijven uit de culturele en de creatieve sector: audiovisueel, beeldende kunsten, design, gaming, gedrukte media, mode, muziek, nieuwe media, podiumkunsten, erfgoed, architectuur, reclame en communicatie.
  • Zowel kmo’s als vzw’s. Vzw’s komen alleen in aanmerking voor achtergestelde leningen. Natuurlijke personen niet.
  • De voornaamste exploitatiezetel van de onderneming ligt in het Vlaamse of Brusselse Gewest. In Brussel moet er een duidelijke link zijn met Vlaanderen.
  • Ondernemingen die niet in moeilijkheden verkeren.
  • Bij een kapitaalparticipatie moet een cashinvestering worden ingelegd door een private partij (ander fonds, privé-investeerder, bestaande aandeelhouders ...) ten belope van minstens 30% van de totale financieringsbehoefte.
  • PMV investeerde met CultuurInvest al bedragen tussen 30.000 en 1 miljoen euro, maar grotere bedragen zijn ook mogelijk.

Procedure

Neem contact op met PMV.

Bedrag

PMV investeerde met CultuurInvest al bedragen tussen 30.000 en 1 miljoen euro, maar grotere bedragen zijn ook mogelijk.

Publicaties

Speurgids ondernemen & innoveren 2016. Het Vlaamse overheidsbudget voor Economie, Wetenschap & Innovatie

De Speurgids is een jaarlijkse uitgave van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid en biedt een overzicht van de kredieten 2016, enerzijds binnen het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie en anderzijds van het budget voor wetenschapsbeleid over alle beleidsdomeinen heen. Hierbij worden de geldstromen in Vlaanderen geanalyseerd, in een tijdreeks

Contact

ParticipatieMaatschappij Vlaanderen

Adres
ParticipatieMaatschappij Vlaanderen
Oude Graanmarkt 63
1000 Brussel
België
Telefoon
02 229 52 30
Fax
02 229 52 31
E-mail
Website