Verkoop en promotie van producten uit landbouw en visserij

Producenten en verdelers van vis en landbouwproducten moeten op hun koopwaar etiketten aanbrengen. Die etiketten moeten beantwoorden aan de wettelijke verplichtingen. De producent of de sector mag zelf bijkomende kenmerken aanbrengen op het etiket (bv. de regionale oorsprong). De Vlaamse overheid erkent en controleert de bedrijven die zo'n facultatieve etikettering van landbouwproducten willen toepassen.

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM) staat in voor de marketing en promotie van de producten en diensten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw, visserij en agrovoeding. Landbouwers, vissers en handelaars betalen bijdragen aan VLAM voor de promotie van hun productgroep.

Publicaties

Zeeduivel: vis van het jaar 2018

Zeeduivel of lotte is geweldig: een ronde, robuuste smaak en een stevige textuur die stand houdt in elke bereiding. De groep van gepassioneerde NorthSeaChefs en Noordzeevissers moedigt iedereen aan om te koken met lokale en seizoensgebonden vis, met extra aandacht voor onbekendere soorten en bijvangst.

Contact

Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing

Adres
Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing
Koning Albert II laan 35
1030 Schaarbeek
Belgiƫ
Telefoon
02 552 80 11
Fax
02 552 80 01
E-mail
Website