chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Aanmelden en de rechten tot de kmo-portefeuille beheren

  Als u voor de eerste keer gebruik wilt maken van de kmo-portefeuille, dan moet u zorgen dat u voor uw onderneming daar de rechten voor krijgt.

  • Bent u als wettelijk vertegenwoordiger gekend in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en wilt u zelf de aanvragen in de kmo-portefeuille beheren? Dan is er geen probleem en kunt u onmiddellijk aanmelden in de kmo-portefeuille (zie stap 3).
  • Bent u als wettelijk vertegenwoordiger gekend in de KBO maar wilt u een werknemer het recht geven om in de kmo-portefeuille aanvragen te beheren? Dan moet u onderstaande stappen doorlopen.
  • Bent u een werknemer en wilt u de aanvragen beheren? Dan moet u aan de hoofdtoegangsbeheerder van de onderneming (of aan de wettelijke vertegenwoordiger nadat hij zich in het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) als hoofdtoegangsbeheerder heeft aangeduid) vragen om u volgens onderstaande stappen het recht hiervoor te geven. 

  Stap 1 - Aanmelden in het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB)

  Iemand die als wettelijk vertegenwoordiger voor uw onderneming gekend is in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), kan aanmelden in BTB en een hoofdtoegangsbeheerder aanduiden. De hoofdtoegangsbeheerder is de hoofdverantwoordelijke voor het toegangsbeheer van uw onderneming bij de online diensten van de overheid.

  Stap 2 - Aanmelden in het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid (IDM)

  De (hoofd)toegangsbeheerders uit BTB kunnen hier aanmelden en voor de verschillende e-loketten van de Vlaamse overheid rechten toe aan gebruikers binnen de  onderneming.

  Stap 3 - Aanmelden in de kmo-portefeuille

  Surf naar de webpagina van de kmo-portefeuille en klik op de roze knop ‘Aanvragen’. Meld u dan aan via uw federaal token, uw elektronische identiteitskaart, een beveiligingscode via sms, een beveiligingscode via mobiele app of de app itsme.

  Wanneer u voor de eerste keer een aanvraag wilt doen, zullen er nog een aantal ontbrekende gegevens over uw onderneming opgevraagd worden. Daarna kunt u een projectaanvraag indienen.

  Stap 4: Aanmaken van uw digitale sleutels (niet noodzakelijk, maar wel nuttig)

  Meld 1 keer aan met uw eID en aangesloten kaartlezer en maak uw andere digitale sleutels aan (aanmelden met SMS-code, mobiele app, ...). Zo moet u in de toekomst niet altijd uw eID of token boven halen. Stel dat uw eID gestolen wordt en u moet binnen de 14 dagen een aanvraag doen in de kmo-portefeuille, hebt u door uw digitale sleutels nog alternatieven om aan te melden.

  Bekijk het overzicht van deze stappen met linken naar de verschillende toepassingen en handleidingen en ga meteen aan de slag.

  Veelgestelde vragen

  Contact

  Dienst KMO-portefeuille

  Adres
  Agentschap Innoveren en Ondernemen
  Dienst KMO-portefeuille
  Koning Albert II laan 35
  1030 Schaarbeek
  België
  Telefoon
  0800 20 555