Nuttige ervaring laten erkennen om les te kunnen geven

Als u al ergens anders gewerkt hebt en graag (opnieuw) als leerkracht aan de slag wilt gaan, dan kunt u in bepaalde gevallen uw geldelijke anciënniteit meenemen.

Nuttige ervaring is praktijkervaring in het vak, de opleiding of de module waarin u wilt lesgeven. In het secundair onderwijs en in het volwassenenonderwijs kan bepaalde werkervaring meetellen als nuttige ervaring voor de bepaling van uw bekwaamheidsbewijs en voor de berekening van uw salaris.

De gepresteerde diensten moeten op het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming erkend zijn als nuttige ervaring.

  • In het secundair onderwijs is nuttige ervaring mogelijk voor technische en praktische vakken en voor bepaalde kunstvakken. U kunt de procedure voor de erkenning als nuttige ervaring opstarten via een school voor secundair onderwijs of via de Cel Word Leerkracht van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. U kunt de procedure starten voor u begint te solliciteren. 
  • In het volwassenenonderwijs is nuttige ervaring mogelijk voor technische en praktische opleidingen of modules. U vraagt de erkenning aan via het centrum voor volwassenenonderwijs waar u al werkt of waar u solliciteert.
Veelgestelde vragen

Contact

Agentschap voor Onderwijsdiensten

Adres
Agentschap voor Onderwijsdiensten
Koning Albert II laan 15
1210 Sint-Joost-ten-Node
België
Telefoon
02 553 93 76
Fax
02 553 93 75
E-mail
Website