De Kracht van je Stem: les- en spelmateriaal voor het onderwijs

Democratie en burgerschap kun je leren, zeker op school. Democratisch burgerschap betekent dat burgers op een actieve manier mee vorm geven aan de samenleving en aan hun plaats binnen die samenleving. Kritisch nadenken, democratisch handelen en actief participeren aan onze samenleving zijn daar een deel van.

De Kracht van je Stem, de educatieve dienst van het Vlaams Parlement, verspreidt lesmateriaal en spelmateriaal over verkiezingen en burgerzin voor jongeren en volwassenen, zoals de Verkiezingsdoos ‘Zo verkozen’ en de Speldoos ‘Ontdek Europa’. De dienst organiseert ook programma's voor leerlingen in het Vlaams Parlement en biedt vorming en nascholing aan leraren.

De Educatieve Stemtest

Aangezien stemtesten en stemwijzers maar tijdelijk online beschikbaar zijn, was er nood aan een permanente stemtest. Heel wat leraren vinden de stemtest een handig instrument om in de klas mee te werken, ook buiten verkiezingsperiodes. Daarom heeft de educatieve dienst de ‘Educatieve Stemtest’ gelanceerd. De stemtest peilt niet enkel naar stemgedrag, maar geeft ook meer uitleg over moeilijke woorden.

Meer informatie

Contact

Educatieve dienst De Kracht van je Stem

Adres
Educatieve dienst De Kracht van je Stem
Leuvenseweg 86
1000 Brussel
Belgiƫ
Telefoon
02 552 40 31
E-mail
Website