chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Herinrichting Leuvensesteenweg (N3) in Tervuren:start volgende fase

  Sinds 17 maart werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de herinrichting van de Leuvensesteenweg (N3) in Tervuren. Op dit moment wordt gewerkt van aan het kruispunt van de Rotselaerlaan tot aan het kruispunt van de Pater Dupierreuxlaan. Deze werken zijn bijna klaar. De volgende grote fase start normaal gezien op 22 september. Dan wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Pater Dupierreuxlaan en het kruispunt met de Museumlaan. Na afloop van die tweede grote fase, start de derde en laatste fase van het project (van de Museumlaan tot aan de Elisabethlaan). De werken zullen volgens de huidige timing volledig beëindigd zijn in juni 2015. De omleiding voor het doorgaande verkeer via de Brusselse ring (via het vierarmenkruispunt) en de E40 (afrit 22, Tervuren/Bertem) blijft al die tijd in voege.

   

  Bijlage: keerpunt Oude Leuvensebaan (in gebruik na de werken)

   

  Kruispunt British School: overzichtelijker

  In fase 5b werden de vijf armen van het kruispunt tussen de Leuvensesteenweg en de Pater Dupierreuxlaan gereduceerd tot drie. De toegang tot de British School verloopt vanaf nu via de Pater Dupierreuxlaan en het verkeer tussen de Oude Leuvensebaan en de Leuvensesteenweg is afgesloten. Door de herinrichting bekomen we een nieuw, overzichtelijk en veilig kruispunt.

   

  Daarnaast is in deze fase ook de busbaan doorgetrokken, tot net voorbij het kruispunt met de Rotselaerlaan, en is er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Om wateroverlast te vermijden bij extreme regenval is er extra capaciteit voorzien.

   

  Fase 6 van start 22 september

  Vanaf oktober tot april 2015 wordt gewerkt tussen het kruispunt van de Pater Dupierreuxlaan en de Museumlaan. Bovengronds wordt de weg vernieuwd met voet- en fietspaden langs beide kanten van de weg. Er wordt geen busbaan aangelegd, maar er komen wel nieuwe riolering en bufferleidingen. De Oude Leuvensebaan wordt in deze fase definitief afgesloten van de Leuvensesteenweg. Om het verkeer makkelijk te laten keren op het einde van de doodlopende Oude Leuvensebaan is er een draaipunt voorzien, waarvan automobilisten na de werken gebruik zullen kunnen maken.

   

  Start volgende fase (Museumlaan-Elisabethlaan): vanaf april 2015

  In april 2015 start de laatste fase van de werken aan de Leuvensesteenweg. Er wordt dan gewerkt  vanaf het kruispunt met de Museumlaan tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan. De bestaande aansluiting van de Museumlaan ter hoogte van de Grensstraat wordt definitief afgesloten. In de plaats daarvan komt er een nieuwe verbindingsweg tussen de Museumlaan en de Leuvensesteenweg iets voorbij de Parklaan. Het vernieuwde kruispunt van de Grensstraat met de Leuvensesteenweg wordt bovendien uitgerust met verkeerslichten. Even verderop in de richting van Brussel wordt de parking van de tramterminus aangesloten op de Elisabethlaan. Het einde van de werken is voorzien voor juni 2015.

  Anton De Coster
  Agentschap Wegen en Verkeer
  woordvoerder