Weliswaar brengt dossier over efficiënt vergaderen

Weliswaar, het vakmagazine van de Vlaamse overheid voor de welzijns- en gezondheidssector, brengt in zijn lentenummer 2015 een dossier 'Moet er nog koffie zijn?' over efficiënt vergaderen.

Ook nog in deze editie:

Coverstory:  Lijden doet lijden
In de psychologie wordt een trauma omschreven als de impact van een verschrikkelijke gebeurtenis. Een patiënt herbeleeft wat er gebeurd is, wordt angstig, probeert zijn gevoelens te verdringen... Vaak zoeken mensen hulp om te verwerken wat hen overkomen is. Hun verhalen laten niemand koud. “Soms veroorzaakt het lijden van cliënten ook lijden bij de hulpverlener”, zegt therapeut Mark Luyten. “Dat is secundaire traumatisering.”

Interview: Online op het rechte pad

Sihame El Kaouakibi helpt radicalisering bij jongeren te voorkomen, zij is zakenvrouw en oprichtster van Let’s Go Urban. Samen met de Vlaamse welzijnssector tracht ze de weerbaarheid van jongeren te vergroten om radicalisering te voorkomen. De focus ligt op online-acties.  “De welzijnssector is toe aan nieuwe manieren van werken die sociaal en innovatief zijn.”, stelt ze.

Meer op www.weliswaar.be/124  

Weliswaar.be is een magazine en een website van de Vlaamse overheid voor iedereen die werkzaam is in de sectoren welzijn, volksgezondheid en gezin.

An-Sofie Soens