chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Weliswaar brengt dossier over welzijn voor gevangenen

  DOSSIER: Welzijn voor gevangenen

  Weliswaar, het vakmagazine van de Vlaamse overheid voor de welzijns- en gezondheidssector, brengt in zijn februarinummer 2015 een dossier over welzijn voor gevangenen. ‘In de gevangenis zitten’ is een uitdrukking die niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Er bewéégt wat in de gevangenis. Gedetineerden in Brugge dansen, in Beveren wandelen ze met stappentellers en overal in Vlaanderen wordt er hard gewerkt in de gevangenisateliers. Weliswaar verwelkomt ook de justitieassistenten die sinds de recente zesde staatshervorming tot het Vlaamse welzijnsbeleid behoren.

  Ook nog in deze editie:

  Coverstory: De Beslissers
  Sommige mensen moeten voortdurend zwaarwichtige beslissingen nemen. Over gezondheid. Over leven en dood. Over gezin of pleeggezin. Weliswaar spreekt met die beslissers over hun verantwoordelijkheden.

  “De breuklijn tussen profit en non-profit is gigantisch.”
  Voor zijn boek ‘Het nieuwe non-profit management’ interviewde Tom Bosman negen toppers uit de sector over de verschillen tussen profit- en non-profitmanagement. Weliswaar sprak met Peter Leyman (ex-Volvo Cars Gent, nu beschutte werkplaats Ryhove) en Fons Leroy (VDAB). Op Weliswaar.be lees je het interview met social managers Inge Vervotte (vzw Emmaüs) en Bogdan Vanden Berghe (11.11.11).

  Nieuwe reeks: Denkers in welzijn
  “Niet de regels, maar de mensen”

  Het lijkt erop dat we alles weten over ons leven. Wat goed en slecht voor ons is. Hoe we onszelf kunnen verbeteren. Wat onze statistische kansen zijn op een lang en gelukkig leven – en het tegendeel. Welzijnswerker Eddy Van Tilt zegt dat die overvloed aan rationele kennis niet altijd in ons voordeel is. Een welzijnszorg die te veel leunt op de positieve wetenschappen verliest de mens uit het oog.

  Meer op www.weliswaar.be/122

  Weliswaar.be is een magazine en een website van de Vlaamse overheid voor iedereen die actief is in de sectoren welzijn, volksgezondheid en gezin. Geïnteresseerden kunnen zich gratis abonneren via www.weliswaar.be.

  Nico Krols
  Woordvoerder