Weliswaar brengt dossier ‘Vele tinten grijs – over cultuursensitieve seniorenzorg’.

Weliswaar, het vakmagazine van de Vlaamse overheid voor de welzijns- en gezondheidssector, brengt een dossier over cultuurgevoelige seniorenzorg.

‘Vele tinten grijs’ is een dossier waarin Weliswaar nagaat hoe seniorenzorg voor iedereen georganiseerd kan worden. De huidige ouderenzorg is niet altijd even toegankelijk voor mensen uit een andere cultuur. Weliswaar ging op zoek naar inspirerende voorbeelden van cultuurgevoelige ouderenzorg. Het dossier kwam er in samenwerking met acht pionierende voorzieningen.

Ook nog in deze editie:

Coverstory: Wij zijn zestien in ‘14
Wat als het met onze Vlaamse tieners toch niet zo slecht gesteld blijkt te zijn? Als tieners in het nieuws komen, hebben ze iets vreselijks meegemaakt of hebben ze iets mispeuterd. Maar hoe zit het met de stille meerderheid in Vlaanderen? Weliswaar schetst het portret van een normale generatie.

Gezond eten, hoe doe je dat?
Moeten we nu leven volgens de voedseldriehoek, de voedselzandloper, of nog wat anders? Is melk gezond? En hoe zit het met die vettaks? Als het over gezonde voeding gaat, is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Voedingsdeskundige Christophe Matthys (UZ Leuven en KU Leuven) pleit voor een centraal en onafhankelijk platform voor voedingsinformatie voor de consument.

Iedereen gelijk voor de wet?
Harold Polis, eindredacteur voor Weliswaar, kijkt in zijn vaste column ‘Of niet soms?’ naar de toekomst van ons welzijn vanuit ons rijke verleden. In de negentiende eeuw schiet de welvaart omhoog – maar op ongelijke wijze. En nog later maakten we de welvaartstaat en leken de bomen tot in de hemel te groeien. Die gouden jaren zijn nu voorbij, zegt Thomas Piketty, schrijver van het boek Het kapitaal in de 21e eeuw. Wat nu?

Meer op www.weliswaar.be/120

Weliswaar.be is een magazine en een website van de Vlaamse overheid voor iedereen die actief is in de sectoren welzijn, volksgezondheid en gezin.
Geïnteresseerden kunnen zich gratis abonneren via www.weliswaar.be.
Oplage: 50.350 exemplaren (CIM).

Nico Krols
Woordvoerder
Liesbeth Van Braeckel
  • Telefoon
    02 553 33 76