chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Voortdurend met mensen werken

  Als sinds zijn zesentwintigste is Julien actief in de schoonmaakwereld. “Daar ben ik een beetje toevallig ingerold. Na mijn studies dacht ik een roeping te hebben en trad ik in in een kloostergemeenschap. Daar trad ik alweer uit op mijn vijfentwintigste, omdat bleek dat wat ik écht wilde doen in mijn leven met mensen werken was. Zo kwam ik in de schoonmaakwereld terecht, als werknemer en zelfstandige en uiteindelijk sinds vier jaar hier bij de Vlaamse overheid. In al die jaren heb ik het schoonmaken enorm leren appreciëren.”

  VerhaalPortret_Julien_De_Rijck
  Naam
  Julien De Rijck
  Leeftijd
  54
  Werkt bij
  Het Facilitair Bedrijf
  Functie
  Werfverantwoordelijke Herman Teirlinckgebouw
  Bij de Vlaamse overheid sinds
  2014

  Het fijnste aan mijn job is dat ik voortdurend met mensen kan werken

  Ergonomie

  Want ook in de poetswereld is er in al die jaren heel wat geëvolueerd, weet Julien. “Poetsen is al lang niet meer snel met een doekje over een bureau wrijven. Het werk moet - zoals overal in tijden als deze - efficiënter en sneller, dus verandert het materiaal waar we mee werken ook. Dat volg ik op de voet op en ik probeer mijn mensen ook te motiveren voor die vernieuwingen.”

  Iets waar Julien heel erg op let, is ergonomie. “We moeten allemaal langer werken, en poetsen is en blijft - zelfs met materiaal dat almaar beter wordt - een intensieve job. Daarom leer ik mijn poetsers technieken aan waardoor ze hun rug en knieën wat kunnen ontlasten of sparen. Zelf heb ik twee rugoperaties achter de rug en besef ik maar al te goed hoe belangrijk ergonomie op het werk is.”

  Poetsen is enorm geëvolueerd, het is zoveel meer dan eens snel met een doekje over een bureau wrijven.

  VerhaalActie_Julien_De_Rijck.jpg

  Verhuis

  De werkdag van Julien start al om zes uur in de ochtend. “ 's Morgens help ik eerst mee met poetsen. In de namiddag zit in aan mijn bureau om alles op te volgen, in te plannen en controle uit te voeren.” Het leukste aan de job? “Het feit dat ik voortdurend met mensen kan werken. Overleggen, samenwerken, af en toe een mopje maken. Het plezant houden en toch zorgen dat alles wat moet gebeuren ook gebeurt.”