chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Loopbaanmogelijkheden

  Evoluties volgen elkaar snel op. De Vlaamse overheid verwacht dat haar medewerkers daarop inspelen. Daarom is er veel aandacht voor de loopbaanontwikkeling van alle medewerkers. Ook ruimte om te bewegen binnen de organisatie hoort daarbij. Zo blijft u als werknemer tijdens uw loopbaan gemotiveerd.

  Wie al bij de Vlaamse overheid werkt, krijgt verschillende mogelijkheden om van functie te veranderen en om nieuwe ervaringen op te doen, tijdelijk of permanent.

  Ik ben blij dat dit kan, intern van job wisselen!

  José Gavilan (44), Informatieveiligheidsverantwoordelijke bij het Departement Landbouw en Visserij (Brussel)

  Welke loopbaanmogelijkheden bestaan er?

  Andere functie binnen uw eigen entiteit

  Bent u na verloop van tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kunt u binnen dezelfde graad een andere functie uitoefenen. Die mogelijkheid kunt u vrij eenvoudig bespreken met uw leidinggevende.

  Naar een andere entiteit in binnen- of buitenland

  Via horizontale mobiliteit kunt u meedingen naar een functie van dezelfde graad of een lagere rang. De Vlaamse overheid heeft een aanbod aan interne vacatures, die beschikbaar zijn voor personeelsleden van de Vlaamse overheid.

  Bovendien is het ook mogelijk om uit te kijken naar stagemogelijkheden in het buitenland.

  Bevordering

  Als personeelslid kunt u bevorderd worden in een openstaande statutaire functie van een hogere rang of een hoger niveau. Bevorderingen worden ook opgenomen in de interne vacatures.

  Tijdelijke mobiliteit in binnen- of buitenland

  U kunt ook tijdelijk - al dan niet projectmatig - aan de slag gaan bij andere diensten, afdelingen en vestigingen binnen een bepaalde organisatie, in binnen- of buitenland. Dankzij Radar, de uitleendienst voor talent bij de Vlaamse overheid, kunt u tijdelijk uw talenten inzetten in de organisatie.

  Herplaatsing

  Kunt u om persoonlijke, medische of organisatorische redenen uw huidige job niet meer uitoefenen of krijgt u via andere loopbaanmogelijkheden moeilijk toegang tot de interne arbeidsmarkt? Dan kunt u een beroep doen op herplaatsing. Een trajectbegeleider ondersteunt u bij uw zoektocht naar een aangepaste of nieuwe functie. U wordt aangemoedigd om uw loopbaan in handen te nemen en verder uit te bouwen.

  VerhaalPortret_Barbara_VanDenHaute

  Vandaag oefen ik één van de meest boeiende functies uit die er is. Grijp kansen als die zich voordoen, dat heb ik in mijn loopbaan ondervonden.

  Barbara Van Den Haute (39), Administrateur-generaal van Agentschap Informatie Vlaanderen

  Contact

  afdeling Dienstencentrum Talent