chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Loopbaanmogelijkheden

  De Vlaamse overheid hecht veel belang aan de loopbaanontwikkeling van alle medewerkers. Ook ruimte om andere functies te ontdekken binnen de organisatie hoort daarbij. Zo blijf je als werknemer tijdens je loopbaan gemotiveerd.

  Wie al bij de Vlaamse overheid werkt, krijgt verschillende mogelijkheden om van functie te veranderen en om nieuwe ervaringen op te doen, tijdelijk of permanent.

  Ik ben blij dat dit kan, intern van job wisselen!

  José Gavilan (44), Informatieveiligheidsverantwoordelijke bij het Departement Landbouw en Visserij (Brussel)

  Welke loopbaanmogelijkheden bestaan er?

  Andere functie binnen je eigen entiteit

  Zoek je een nieuwe uitdaging? Dan kun je binnen dezelfde graad een andere functie uitoefenen. Die mogelijkheid kun je vrij eenvoudig bespreken met je leidinggevende.

  Naar een andere entiteit in binnen- of buitenland

  Via horizontale mobiliteit kun je meedingen naar een functie van dezelfde graad of een lagere rang. De Vlaamse overheid heeft een aanbod aan interne vacatures, die beschikbaar zijn voor personeelsleden van de Vlaamse overheid.

  Bovendien kun je ook kijken naar stagemogelijkheden in het buitenland.

  Bevordering

  Als personeelslid kun je bevorderd worden in een openstaande statutaire functie van een hogere rang of een hoger niveau. Bevorderingen vind je ook bij de interne vacatures.

  Tijdelijke mobiliteit in binnen- of buitenland

  Je kunt ook tijdelijk - al dan niet projectmatig - aan de slag gaan bij andere diensten, afdelingen en vestigingen binnen een bepaalde organisatie, in binnen- of buitenland. Dankzij Radar, de uitleendienst voor talent bij de Vlaamse overheid, kun je tijdelijk je talenten inzetten in de organisatie.

  Herplaatsing

  Kun je om persoonlijke, medische of organisatorische redenen je huidige job niet meer uitoefenen? Of vind je via andere loopbaanmogelijkheden geen nieuwe interne functie? Dan kun je een beroep doen op herplaatsing. Een trajectbegeleider ondersteunt je bij je zoektocht naar een aangepaste of nieuwe functie. Je wordt aangemoedigd om zelf je loopbaan verder uit te bouwen.

  VerhaalPortret_Barbara_VanDenHaute

  Vandaag oefen ik één van de meest boeiende functies uit die er is. Grijp kansen als die zich voordoen, dat heb ik in mijn loopbaan ondervonden.

  Barbara Van Den Haute (39), Administrateur-generaal van Agentschap Informatie Vlaanderen

  Contact

  afdeling Dienstencentrum Talent