chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Ik ben blij dat dit kan, intern van job wisselen

  Tien jaar lang was José Gavilan beleidsadviseur rond landbouw bij het Departement Landbouw en Visserij. Onlangs bood de Vlaamse overheid hem de kans om binnen zijn departement met iets nieuws te starten. Een uitdaging die hij graag aanging: “Sinds kort werk ik mee aan het informatieveiligheidsbeleid. We denken, ontwikkelen en adviseren over thema's als privacy, phishing, noem maar op.”

  “Op dit moment ben ik me volop aan het inwerken. Alles is nog nieuw. Er komt extra studiewerk bij kijken, maar dat vind ik logisch en interessant. Per slot van rekening gaat informatieveiligheid iedereen aan: de overheid, het middenveld, organisaties én individuen. Ik ben blij dat dit kan, intern van job wisselen.”

  Naam
  José Gavilan
  Leeftijd
  44
  Werkt bij
  Departement Landbouw en Visserij, Brussel
  Functie
  Informatieveiligheidsverantwoordelijke
  Bij de Vlaamse overheid sinds
  2003

  In mijn job wil ik het verschil maken, en bij de Vlaamse overheid kan dat.

  Toevalstreffer

  Door besparingen bij zijn vorige werkgever moest José op zoek naar een nieuwe job. Zo kwam hij in 2003 bij de Vlaamse overheid terecht. “Een toevalstreffer! Achteraf gezien ben ik blij dat het zo gelopen is. In een beleidsfunctie bij de Vlaamse overheid geef je de maatschappij mee vorm. Dat was voor mij eerder een toevallige ontdekking, maar wel één waar ik bijzonder blij mee ben.”

  Beleid bepalen is erg veelzijdig, weet José. “Het betekent dat je je grondig informeert, bijvoorbeeld door te studeren of door regelmatig experts rond de tafel te brengen. Het is ook belangrijk om mee te zijn, regelmatig te evalueren en bij te sturen.”

  Op dit moment ben ik me volop aan het inwerken. Alles is nog nieuw. Er komt extra studiewerk bij kijken.

  Boeiende thema’s, mooie resultaten

  “In mijn job wil ik een verschil kunnen maken, en bij de Vlaamse overheid kan dat. Zo werkte ik een aantal jaren geleden mee aan een computerprogramma om de impact van beleidsvoorstellen voor de landbouw te toetsen. Vrij technisch, maar we slaagden erin om verwachte gevolgen te onderbouwen met harde cijfers. Voordien ontbrak dat, dus het was een grote stap vooruit. Iets waar ik nu nog echt fier op ben.”

  “Ik heb veel vrijheid binnen mijn job. Natuurlijk moet ik rekening houden met de politieke context en met de procedures. Er zijn ook veel mensen waarmee ik moet overleggen. Daar heb je een vorm van geduld voor nodig, dat is waar. Maar dat vind ik helemaal niet erg, zeker niet omdat de thema's zo boeiend zijn. Wat je leert op de universiteit is één ding, de praktijk is toch iets anders. Veel complexer!”