chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Solliciteren bij de Vlaamse overheid

  Solliciteren bij de Vlaamse overheid

  Hoe stel ik mij kandidaat?

  In al onze vacatures vindt u meer informatie over de deelnemingsvoorwaarden, hoe u moet solliciteren en wat de deadline is.

  Hulp nodig bij het solliciteren?

  Deze tips helpen u op weg.

  Kan ik spontaan solliciteren?

  Op dit moment is spontaan solliciteren bij de Vlaamse overheid niet mogelijk. U kunt enkel solliciteren voor één van onze openstaande vacatures.

  Kan ik op de hoogte blijven van vacatures?

  Via de wekelijkse vacaturenieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze openstaande vacatures.

  Het selectieproces

  U wordt door de HR-dienst van de entiteit waarbij u solliciteerde, uitgenodigd voor een gesprek en/of een (praktische) proef. Uw competenties, kennis en vaardigheden worden daarbij getest. Veel voorkomende testen zijn een interview, een praktische test, een postbakoefening,… Elke procedure is anders en afgestemd op de specifieke functie.

  De Vlaamse overheid hecht veel belang aan de kwaliteit van haar selectieprocedures. Rekrutering en selectie bij de Vlaamse overheid gebeurt volgens kwalitatieve en deontologische principes. Een Selectiekwaliteitscommissie, een onafhankelijke groep van HR-experten, waakt over de goede toepassing van die principes.

  Mocht u toch opmerkingen of klachten hebben over een selectieprocedure, dan kunt u die melden aan Karin Behaegel (karin.behaegel@kb.vlaanderen.be), klachtenbeheerder van Dienstencentrum Talent.

  Moet ik deelnemen aan een examen?

  U kent misschien het beeld van grootschalige toelatingsexamens met duizenden deelnemers. De Vlaamse overheid werft anders: wij organiseren onze selecties voor specifieke functies, met een specifiek selectieproces. Zo weet u als kandidaat waar u aan toe bent en kunnen wij gerichter zoeken.

  Solliciteren bij de Vlaamse overheid met een handicap

  De Vlaamse overheid voorziet redelijke aanpassingen voor personen met een handicap tijdens de selectieprocedure. Heeft u bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan een selectie? Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon vermeld in de vacature.

  Contact

  afdeling Dienstencentrum Talent