Bouwprojecten van de Vlaamse overheid

Bouwprojecten van de Vlaamse overheid

Het Facilitair Bedrijf bouwt en verbouwt in heel Vlaanderen

De Afdeling Bouwprojecten van Het Facilitair Bedrijf coördineert diverse bouwprojecten van de Vlaamse overheid. Dit kan gaan over zowel nieuwbouw- en renovatieprojecten als het inrichten of optimaliseren van gebouwen. De vastgoedportefeuille van de Vlaamse overheid is heel gevarieerd van administratieve gebouwen tot jeugdinstellingen en vormingscentra, regieposten en luchthavengebouwen, loodsen en centra voor milieu en- natuureducatie en culturele en historische infrastructuur. De meeste gebouwen bevinden zich in Vlaanderen, maar we hebben er ook enkele in grote steden in het buitenland.

Ontdek op deze website een selectie van onze projecten.

Nieuws: Net voor het bouwverlof lanceren wij nog een aantal aanbestedingen met opening eind augustus. Hou onze website zeker in de gaten!

 

Projectmanagement in een overheidscontext

De afdeling beheert en coördineert de bouwprojecten van projectdefinitie en programma van eisen, over ontwerp tot en met oplevering van de werken en overdracht naar exploitatie. Een ploeg van projectleiders, werfcontroleurs, consulenten en administratieve krachten realiseert jaarlijks een 100-tal projecten.

Als overheidsdienst zijn wij gebonden aan de Belgische wetgeving rond overheidsopdrachten. Het Facilitair Bedrijf publiceert zijn aankondigingen voor overheidsopdrachten via e-Notification. Op dit platform kunnen we bestekken en documenten toevoegen, zodat bedrijven hier alle informatie kunnen raadplegen of downloaden. Het platform is helemaal gratis, beveiligd en is voor iedereen toegankelijk. Door je te registreren en zoekprofielen aan te maken, krijg je op een eenvoudige manier alle opdrachten binnen die jou interesseren.

Bij de Vlaamse overheid worden overheidsopdrachten en facturen digitaal afgehandeld via e-procurement. Alle overheden in België werken met dezelfde federale applicaties,  e-Notification,  e-Tendering en e-invoicing. Er zijn opleidingen beschikbaar bij verschillende opleidingscentra in jouw buurt.

 

 

Partners

Het Facilitair Bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe partners, zowel architecten als aannemers / bouwondernemingen, om zijn projecten mee te realiseren. Dit zijn zowel kleine aanpassingen in bestaande gebouwen (renovatie, HVAC, technieken, schilderwerken, inrichting,  ... ) als grote, nieuwe infrastructurele projecten. Blijf op de hoogte van onze aanbestedingen via e-procurement, deze website, Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.

De Vlaamse overheid heeft een voorbeeldrol op vlak van duurzaamheid en integreert milieu-, sociale- en economische criteria in alle fases van een overheidsopdracht. Met duurzaamheid bedoelen we ook circulair bouwen. Zo krijgen we de kans om alle materialen in omloop te houden. Ofwel in een natuurlijke cyclus van verteren en heropname, ofwel in een technische cyclus van hergebruik en recyclage. Grondstoffen zijn eindig. Wat oneindig is, is arbeidskracht, hernieuwbare energie, creativiteit, wilskracht,...
Bekijk de Green Deals van Departement Omgeving, de Vlaamse projecten rond Circulaire economie en de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN.

Het Facilitair Bedrijf heeft hiervoor de duurzaamheidsmeter GRO opgesteld waardoor we via de verschillende criteria uit de handleiding kunnen bepalen of we onze ambities op vlak van duurzaamheid kunnen realiseren.  Getuigenis van onze Administrateur-generaal Frank Geets.

Klanten

Alle entiteiten van de Vlaamse overheid kunnen op de dienstverlening van Het Facilitair Bedrijf rekenen bij het verloop van hun bouwproject. We beschikken over een team van specialisten (architecten, ingenieurs, technische experten en werfcontroleurs) die de werkzaamheden begeleiden en coördineren van bij de opstart tot de opvolging en de nazorg. Bovendien geven wij advies op vlak van duurzaamheid, toegankelijkheid en werkplekinrichting.

 

Het Facilitair Bedrijf speelt een voortrekkersrol op gebied van duurzaamheid.

Op de kaart

Contact

Afdeling Bouwprojecten

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Afdeling Bouwprojecten
Havenlaan 88
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.