ICT-dienstverlening binnen de Vlaamse overheid

Binnen de Vlaamse overheid maakt bijna iedereen gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT), zoals computers, telefoons, websites, e-mail en digitale aanvragen. De Vlaamse overheidsdiensten en de kabinetten van de Vlaamse Regering gebruiken die middelen om de dienstverlening voor burgers en bedrijven, het gegevensbeheer en de eigen interne werking te optimaliseren.

Voor hun ICT-voorzieningen kunnen de Vlaamse overheidsdiensten en de kabinetten van de Vlaamse Regering gebruik maken van een gemeenschappelijk ICT-aanbod. De Vlaamse overheid zet in op een gemeenschappelijke ICT-infrastructuur en een gemeenschappelijk strategisch ICT-veiligheidsbeleid voor verschillende platformen, met het oog op maximale efficiëntie, beheersbaarheid, beveiliging en kostenbesparing.

Voor de ondersteuning van haar ICT-behoeften heeft de Vlaamse overheid een gemeenschappelijk aanbod aan diensten. Het nieuwe gemeenschappelijk ICT-dienstverleningsaanbod is opgedeeld in vier aparte raamovereenkomsten. De vier nieuwe contracten worden van bij de start ook opengesteld naar de lokale en provinciale besturen.

Contact

Afdeling ICT

Adres
Agentschap Facilitair Bedrijf
Afdeling ICT
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
02 553 20 00
Website
Openingsuren
  • ma - vr08:00 - 17:00

Wilt u onze Data Protection Officer (functionaris voor gegevensbescherming) contacteren? Stuur dan een e-mail naar dpo.hetfacilitairbedrijf@vlaanderen.be.

Vlaamse Vereniging voor ICT-personeel

Adres
Vlaamse Vereniging voor ICT-personeel
Havenlaan 88 bus 60
1000 Brussel
België
Telefoon
0485 30 90 11
E-mail
Website