
1.148 beslissingen gevonden
Toon alle beslissingenMinisterraad van 15 februari 2019
-
Samenwerkingsakkoord voor het coördineren van de gegevensverwerking in het gezondheidsbeleid en de bijstand aan personen
, op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president Hilde Crevits, viceminister-president Liesbeth Homans, minister Ben Weyts, minister Jo Vandeurzen en minister Philippe MuytersDe Vlaamse Regering keurt het samenwerkingsakkoord goed tussen de federale, gewestelijke en gemeenschapsoverheden voor het coördineren van de gegevensverwerking in het gezondheidsbeleid en de bijstand aan personen. De protocolakkoorden die momenteel lopen voor specifieke projecten zijn eerder engagementsverklaringen en hebben geen juridische rechtsgrond. De basisdoelstelling in dit samenwerkingsakkoord is het delen van gegevens tussen de federale, gewestelijke en gemeenschapsoverheden mogelijk te maken, volgens het principe dat data maar op één plaats worden bijgehouden (only-once-principe) in één authentieke bron, die beheerd wordt door de overheid of de instantie die hiervoor bevoegd of verantwoordelijk is. De Vlaamse Regering keurt meteen ook principieel het voorontwerp van decreet goed dat met dit samenwerkingsakkoord instemt. Over dit voorontwerp van instemmingsdecreet wordt het advies ingewonnen van de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, van de SERV, van de Gegevensbeschermingsautoriteit en daarna van de Raad van State.
-
Raad van bestuur Vlaams Energiebedrijf (VEB): benoeming regeringsafgevaardigde
, op voorstel van minister Philippe MuytersDe Vlaamse Regering stelt Johan Guldix aan als regeringscommissaris in de raad van bestuur van het Vlaams Energiebedrijf. Ze keurt daarvoor het benoemingsbesluit goed.
Op 29 januari 2016 besliste de Vlaamse Regering om alle nota’s en mededelingen actief openbaar te maken, met uitzondering van de documenten bij individuele beslissingen. Individuele beslissingen regelen een persoonlijke rechtstoestand en gelden voor één geval of voor enkele welbepaalde gevallen, zoals benoemingen, subsidiebesluiten voor projecten of investeringssubsidies voor bedrijven. -
Geldigheidsduur dienstencheques verlengd
, op voorstel van minister Philippe MuytersMet de Zesde Staatshervorming werd het Vlaamse Gewest bevoegd voor het beheer van het dienstenchequestelsel. Alle dienstencheques zijn momenteel 8 maanden geldig, vanaf de maand volgend op de maand van uitgifte. Eens de geldigheidsdatum verstreken is, kan de gebruiker geen prestaties meer betalen, of omruiling of terugbetaling vragen. Ondanks het informeren hierover via herinneringsmails, blijken toch een aanzienlijk aantal cheques te vervallen. De Vlaamse Regering past daarom, na adviezen van de SERV en van de Raad van State, enkele bepalingen aan in het koninklijk besluit over de dienstencheques, om de geldigheidsduur voor de gebruikers te verlengen van 8 naar 12 maanden en voor de erkende ondernemingen van 9 naar 13 maanden.
Ministerraad van 08 februari 2019
-
Kwaliteitstoezicht beroepskwalificerende trajecten
, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en minister Philippe MuytersNa advies van de Raad van State, hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet over het kwaliteitstoezicht voor beroepskwalificerende trajecten op basis van een gemeenschappelijk kwaliteitskader. Het is opgevat als een kaderdecreet waarin de basisprincipes van het gemeenschappelijk kwaliteitskader en het kwaliteitstoezicht worden verankerd. Dat moet zorgen voor garanties voor alle betrokkenen (lerenden, werkzoekenden, werknemers, werkgevers en opleidingsaanbieders) dat de juiste competenties op een kwaliteitsvolle manier zijn verworven. Het ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.
-
Uitvoeringsbesluit bij decreet kwaliteitstoezicht beroepskwalificerende trajecten
, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en minister Philippe MuytersHet decreet over het kwaliteitstoezicht voor beroepskwalificerende trajecten legt de basis voor een gemeenschappelijk kwaliteitskader en gemeenschappelijke principes voor het kwaliteitstoezicht op de competenties waaraan de beroepsopleidingen werken. De Vlaamse Regering hecht nu haar principiële goedkeuring aan het uitvoeringsbesluit hierbij, dat verschillende uitvoerende maatregelen bundelt rond het kwaliteitstoezicht op beroepskwalificerende trajecten. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de VLOR en van de SERV. Het wordt ook voor onderhandelingen voorgelegd aan de sociale partners.
-
Erkenning verworven competenties: uitvoering decreet
, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en minister Philippe MuytersDe Vlaamse Regering wil sterker inzetten op het waarderen van competenties en talenten van mensen, los waar deze zijn verworven, door een geïntegreerd EVC-beleid te voeren. (EVC: erkenning van competenties). In het EVC-decreet is een gemeenschappelijk kader uitgewerkt voor de beoordeling en certificering van verworven competenties uit een beroepskwalificatie door een EVC-testcentrum. In uitvoering van dit decreet, hecht de Vlaamse Regering nu haar principiële goedkeuring aan het besluit dat de procedure voor de erkenning van EVC-standaarden regelt en dat het model voor het bewijs van beroepskwalificatie, deelkwalificatie en competenties vastlegt. Over dit uitvoeringsbesluit wordt het advies ingewonnen van de Gegevensbeschermingsautoriteit, van de VLOR, van de SERV en van de SARC. Het wordt ook voor onderhandelingen voorgelegd aan het bevoegde sectorcomité.
-
Erkenning verworven competenties
, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en minister Philippe MuytersDe Vlaamse Regering wil sterker inzetten op het waarderen van competenties en talenten van mensen los van waar deze zijn verworven. Na advies van de Raad van State hecht ze daarom haar definitieve goedkeuring aan het ontwerp van decreet over een geïntegreerd beleid rond de erkenning van verworven competenties (EVC). Het decreet moet de versnippering tussen de beleidsdomeinen rond elders verworven competenties verminderen, door een uniform en transparant kader te creëren, zodat gebruikers beter en talrijker hun weg vinden naar EVC. Het moet ook de maatschappelijke impact van EVC verhogen en vermijden dat reeds verworven competenties niet gevalideerd worden of opnieuw moeten worden opgenomen in een opleiding door in EVC de mogelijkheid te creëren tot het afleveren van 'delen van kwalificaties'. Het ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.
-
Werk- en zorgtrajecten: subsidieregeling begeleiding arbeidsmatige activiteiten
, op voorstel van viceminister-president Liesbeth Homans, minister Jo Vandeurzen, minister Philippe Muyters en minister Lydia PeetersHet decreet over de werk- en zorgtrajecten richt zich op mensen met medische, mentale, psychische, psychiatrische en/of sociale problemen die daardoor (tijdelijk) niet in staat zijn betaalde arbeid te verrichten. Het decreet voorziet twee trajecten en één aanbod: activeringstrajecten, trajecten maatschappelijke oriëntatie en een aanbod van arbeidsmatige activiteiten. De Vlaamse Regering wijzigt nu, na advies van de Raad van State, definitief het uitvoeringsbesluit om de wijze van uitbetaling aan te passen van de subsidie van 840 euro van de begeleiding voor arbeidsmatige activiteiten.
-
VDAB-opleiding verzorgende en zorgkundige
, op voorstel van minister Jo Vandeurzen en minister Philippe MuytersDe zorgsector groeit voortdurend en het aantal vacatures stijgt. De vraag stijgt, door de vergrijzing en de toenemende vragen naar zorg, en door de nood aan vervanging door de hoge anciënniteitsgraad in de social profit. Er is dus een grotere instroom van zorgprofessionals nodig. Een van de groeiende knelpunten is zorgkundige, waar niet genoeg gekwalificeerde werkzoekenden zijn voor het aantal vacatures. Het huidige wettelijk kader dat de VDAB-opleiding tot zorgkundige regelt, beantwoordt niet meer aan de veranderende flexibele opleidingsvraag. Om te kunnen evolueren naar een flexibel regelgevend kader met een koppeling aan de beroepskwalificaties, keurt de Vlaamse Regering principieel het aangepaste besluit goed dat het wettelijk kader voorziet voor de VDAB-opleiding tot verzorgende en zorgkundige. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de SERV en van de Raad van State.
-
Vzw Team Bedrijfstrajecten: subsidie werkjaar 2019
, op voorstel van minister Philippe MuytersHet aangepaste decreet Wetenschaps- & Innovatiebeleid werd op 17 november 2017 door de Vlaamse Regering bekrachtigd en afgekondigd. Met de aanpassingen aan het decreet werden een aantal regelingen rond de organisatie van het innovatiebeleid verder afgesteld en verfijnd, onder andere naar aanleiding van de herstructureringen binnen het beleidsdomein economie, wetenschap en innovatiebeleid. Deze decretale aanpassing liet toe om de fusie van de vijf Innovatiecentra tot één vzw door te voeren: de vzw Team Bedrijfstrajecten. De Vlaamse Regering kent nu een subsidie van bijna 4,87 miljoen euro toe aan vzw Team Bedrijfstrajecten voor het werkingsjaar 2019.
Op 29 januari 2016 besliste de Vlaamse Regering om alle nota’s en mededelingen actief openbaar te maken, met uitzondering van de documenten bij individuele beslissingen. Individuele beslissingen regelen een persoonlijke rechtstoestand en gelden voor één geval of voor enkele welbepaalde gevallen, zoals benoemingen, subsidiebesluiten voor projecten of investeringssubsidies voor bedrijven. -
Verzameldecreet werk en sociale economie
, op voorstel van minister Philippe MuytersNa advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerp van decreet over opleidingscheques voor werknemers en dat diverse bepalingen wijzigt in het beleidsdomein werk en sociale economie. Het gaat onder meer om het overhevelen van het beheer van de opleidingscheques van VDAB naar het Departement Werk en Sociale Economie; de uitvoeringsbevoegdheid van de VDAB wat betreft de terugbetaling van outplacementkosten aan bedrijven in herstructurering; de invoering van een registratieverplichting voor private arbeidsbemiddeling voor betaalde sportbeoefenaars; het wijzigen van de naam van de sociale inspectiediensten en het actualiseren van het toezichtskader in functie van gewijzigde wetgeving; het wegwerken van verschillen tussen het decreet Sociaalrechtelijk toezicht en het federaal Sociaal Strafwetboek; en de omzetting van Europese regelgeving. Het ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.
-
Kwaliteitstoezicht voor de Beleidsvelden Werkgelegenheid en Professionele Vorming
, op voorstel van minister Philippe MuytersHet decreet over het gemeenschappelijk kwaliteitskader voor het kwaliteitstoezicht op beroepskwalificerende trajecten biedt de garantie dat personen die succesvol een beroepskwalificerend traject doorlopen hebben effectief de competenties uit de beroepskwalificatie hebben verworven. Het decreet bepaalt dat op het niveau van het beleidsdomein wordt beslist volgens welke procedure het kwaliteitstoezicht op beroepskwalificerende trajecten gebeurt voor de organisaties van dat beleidsdomein. De Vlaamse Regering keurt nu principieel het besluit goed dat de grote lijnen uit het decreet operationaliseert. Het bepaalt de procedure voor de erkenningsaanvraag en de kwaliteitsvereisten op organisatieniveau; het bepaalt de kwaliteitstoezichtprocedure binnen het beleidsdomein Werk; het legt het model vast voor het bewijs van beroepskwalificatie, van deelkwalificatie en van competenties; het bepaalt de modaliteiten voor het uitreiken van de modellen en de overgangsmaatregelen voor organisaties en individuen waarvoor het ervaringsbewijs wordt omgezet in een beroepskwalificatie. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de SERV, van de Gegevensbeschermingsautoriteit en daarna van de Raad van State.
Ministerraad van 06 februari 2019
-
Wijziging bevoegdheidsbesluit nav eedaflegging minister Koen Van den Heuvel
, op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president Hilde Crevits, viceminister-president Sven Gatz, viceminister-president Liesbeth Homans, minister Ben Weyts, minister Jo Vandeurzen, minister Philippe Muyters en minister Lydia PeetersDoor het ontslag van minister Joke Schauvliege, ingediend op 6 februari 2019, en de daaropvolgende eedaflegging van minister Koen Van den Heuvel in het Vlaams Parlement op 6 februari 2019, wordt het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 dat de bevoegdheden bepaalt van de leden van de Vlaamse Regering aangepast. De bevoegdheden van minister Joke Schauvliege worden toegewezen aan Koen Van den Heuvel.
Ministerraad van 01 februari 2019
-
Onderwijsdecreet XXIX
, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en minister Philippe MuytersNa advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het ontwerp van decreet over het onderwijs XXIX. Het onderwijsdecreet wil vier doelstellingen realiseren: een aantal bestaande decreten aanvullen en verbeteren; vereenvoudiging in de meest ruime zin, zorgen voor administratieve planlastvermindering en de bestendiging van de scholengemeenschappen. Het ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement. De bevoegde minister zal de bepalingen uit het decreet die in werking treden op 1 september 2019 meedelen aan de betrokken schoolbesturen. De Vlaamse Regering keurt meteen ook het ontwerp van regeringsamendementen arts-tandarts goed. In deze regeringsamendementen tot wijziging van de Codex Hoger Onderwijs wordt een verplichte bindende keuze ingevoerd in geval van deelname aan beide toelatingsexamens arts en tandarts. Deze amendementen worden voor advies voorgelegd aan de Raad van State.
-
VDAB: aanstelling gedelegeerd bestuurder
, op voorstel van minister Philippe MuytersDe Vlaamse Regering laat Wim Adriaens met ingang van 1 juli 2019 toe tot de proeftijd in de graad van directeur-generaal en stelt hem aan als gedelegeerd bestuurder bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).
Op 29 januari 2016 besliste de Vlaamse Regering om alle nota’s en mededelingen actief openbaar te maken, met uitzondering van de documenten bij individuele beslissingen. Individuele beslissingen regelen een persoonlijke rechtstoestand en gelden voor één geval of voor enkele welbepaalde gevallen, zoals benoemingen, subsidiebesluiten voor projecten of investeringssubsidies voor bedrijven.
Ministerraad van 25 januari 2019
-
Algemene verordening gegevensbescherming: aanpassing besluiten Vlaamse Regering
, op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president Liesbeth Homans, minister Ben Weyts, minister Jo Vandeurzen, minister Philippe Muyters, minister Joke Schauvliege en minister Lydia PeetersOp 2 december 2016 hechtte de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan de conceptnota waarin de aanpak voor de aanpassing van de Vlaamse regelgeving aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is uiteengezet. Alle ministers en hun respectieve administraties werden gelast hun volle medewerking te verlenen aan de tijdige aanpassing van de regelgeving. Een werkgroep, bestaande uit maximaal 2 juristen per beleidsdomein, is begin januari 2017 gestart met het screenen van alle decreten en vervolgens alle besluiten van de Vlaamse Regering om de overeenstemming met de bepalingen van de AVG na te gaan. Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse Regering nu definitief een besluit goed over de aanpassing van haar besluiten aan de AVG.
-
Erkenning beroepskwalificaties
, op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits en minister Philippe MuytersVolgens het decreet over de kwalificatiestructuur beslist de Vlaamse Regering op basis van een erkenningsadvies van het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen (AHOVOKS) over de erkenning van een beroepskwalificatie. Een beroepskwalificatie is een afgerond en ingeschaald geheel van competenties waarmee een beroep kan worden uitgeoefend. In dit kader keurt de Vlaamse Regering de besluiten goed tot erkenning van de beroepskwalificaties flexodrukker; rotatiedrukker; schipper binnenscheepvaart; sportverzorger; wielerverzorger; paardenhouder; hippisch assistent; paardenafrichter; host; technicus digitale systemen en netwerken; stuurman binnenscheepvaart; medewerker (inter)nationaal goederenvervoer; assistent (inter)nationaal goederenvervoer; productievoorbereider kleding, confectie en meubelstoffering; onthaalmedewerker; kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij; verkoper slagerij; en typodrukker.
-
Kwaliteits- en registratiemodel van dienstverleners in het beleidsdomein Werk en Sociale Economie
, op voorstel van viceminister-president Liesbeth Homans en minister Philippe MuytersVoor het realiseren van de beleidsdoelstellingen en het uitvoeren van haar maatregelen schakelt het beleidsdomein Werk en Sociale Economie tal van externe dienstverleners in. Het is belangrijk dat dit kwaliteitsvolle en gezonde organisaties zijn, zodat zowel de overheid als haar ‘klanten’ (werkzoekenden, werknemers, (kandidaat-)ondernemers e.a.) een garantie hebben op een goede dienstverlening. De Vlaamse Regering hecht daarom, na advies van de SERV en van de Raad van State, haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet over het kwaliteits- en registratiemodel van dienstverleners in het beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Dit ontwerpdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.
PDF -
Wijziging diverse decreten met betrekking tot het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid
, op voorstel van minister Philippe MuytersNa advies van de SERV, van FWO-Vlaanderen en van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief 7 decreten met betrekking tot het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid. Bedoeling is een aantal regelingen over het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid verder af te stellen, te verfijnen en te corrigeren, naar aanleiding van onder andere de herstructureringen van de laatste jaren binnen het beleidsdomein economie, wetenschap en innovatiebeleid. Het ontwerp van wijzigingsdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.
-
Activa Preventie- en Veiligheidspersoneel (Activa PVP)
, op voorstel van minister Philippe MuytersActiva Preventie- en Veiligheidspersoneel (Activa PVP) zijn doelgroepmaatregelen ter bevordering van de tewerkstelling van langdurig werkzoekenden. De maatregel ondersteunt de aanwerving van contractueel veiligheids- en preventiepersoneel (stadswachten) van de gemeenten die met de minister van Binnenlandse Zaken een veiligheids- en preventiecontract hebben afgesloten. Activa bestaat uit een vermindering van de werkgeversbijdragen, en een activering van de uitkeringen. Deze worden nu, na een uitspraak van de Raad van State, beschouwd als gewestelijke bevoegdheden. De Vlaamse Regering heeft in haar regeerakkoord gekozen voor drie doelgroepen: jongeren, ouderen en personen met een arbeidshandicap. Voor langdurig werkzoekenden, de doelgroep van Activa PVP, heeft de Vlaamse Regering beslist om in te zetten op competentieversterkende trajecten via tijdelijke werkervaring en de aanwervingsincentive. In dat kader beslist de Vlaamse Regering nu, na advies van de SERV en van de Raad van State, de regelgeving voor Activa Preventie- en Veiligheidspersoneel definitief op te heffen vanaf 1 juli 2019.
Ministerraad van 18 januari 2019
-
Terminologie bestuursdecreet: aanpassing besluiten
, op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president Hilde Crevits, viceminister-president Sven Gatz, viceminister-president Liesbeth Homans, minister Ben Weyts, minister Jo Vandeurzen, minister Philippe Muyters, minister Joke Schauvliege en minister Lydia PeetersHet bestuursdecreet werd op 5 december 2018 goedgekeurd in het Vlaams Parlement en door de Vlaamse Regering bekrachtigd en afgekondigd op 7 december 2018. In het bestuursdecreet worden 12 bestuurlijke decreten geïntegreerd tot een coherent geheel. Nu past de Vlaamse Regering principieel diverse besluiten aan aan de terminologie van het bestuursdecreet. Het gaat niet om beleidsinhoudelijke wijzigingen maar om juridisch-technische aanpassingen: de verwijzingen naar een van de 12 decreten die door het bestuursdecreet opgeheven worden, worden vervangen door een verwijzing naar de overeenkomstige bepalingen in het bestuursdecreet. Er worden enkele terminologische aanpassingen doorgevoerd en waar nodig werden de uitvoeringsbesluiten van de decreten die in het bestuursdecreet zijn opgenomen, geactualiseerd. Dit wijzigingsbesluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.
Ministerraad van 11 januari 2019
-
Aanstelling onderhandelaar brownfieldconvenanten
, op voorstel van minister Philippe MuytersHet brownfielddecreet moet investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Het decreet zorgt voor een systematiek waarbij de betrokken actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten. Momenteel zijn er vijf onderhandelaars brownfieldconvenanten aangesteld. Op 30 juni 2019 gaat Dirk Henckens, één van deze vijf onderhandelaars, met pensioen. Aangezien deze persoon voltijds (1 VTE) de taak van onderhandelaar opneemt, dringt een bijkomende inzet van onderhandelaars zich op om deze uitval te compenseren. De Vlaamse Regering beslist daarom dat Pascal Maebe vanaf 1 februari 2019 als onderhandelaar brownfieldconvenanten zal optreden voor een tijdsbesteding van 0,50 VTE. Ze keurt ook het optrekken goed van de inzet van 0,25 VTE naar 0,5 VTE voor volgende onderhandelaars Brownfieldconvenanten, met inwerkingtreding op 1 februari 2019: Machteld De Dobbeleer en Stefaan Baeteman.
Op 29 januari 2016 besliste de Vlaamse Regering om alle nota’s en mededelingen actief openbaar te maken, met uitzondering van de documenten bij individuele beslissingen. Individuele beslissingen regelen een persoonlijke rechtstoestand en gelden voor één geval of voor enkele welbepaalde gevallen, zoals benoemingen, subsidiebesluiten voor projecten of investeringssubsidies voor bedrijven. -
Addendum 3 aan Brownfieldconvenant 42. Investeringszone Petroleum Zuid
, op voorstel van minister Philippe MuytersHet brownfielddecreet moet investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Het decreet zorgt voor een systematiek waarbij de betrokken actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten. Een brownfieldconvenant kan gewijzigd worden door een addendum, met toestemming van alle partijen. De Vlaamse Regering keurt nu addendum 3 goed bij het Brownfieldconvenant 42. Investeringszone Petroleum Zuid. Het gaat om de uitbreiding en aanpassing van het projectgebied na aankoop en verkoop van een aantal loten. Daarnaast voorziet het addendum in een verlenging van de convenantsduur waardoor de termijn van het convenant in overeenstemming wordt gebracht met de termijn van de PPS-overeenkomst die een gefaseerde herontwikkeling voorziet tot en met 2036.
Op 29 januari 2016 besliste de Vlaamse Regering om alle nota’s en mededelingen actief openbaar te maken, met uitzondering van de documenten bij individuele beslissingen. Individuele beslissingen regelen een persoonlijke rechtstoestand en gelden voor één geval of voor enkele welbepaalde gevallen, zoals benoemingen, subsidiebesluiten voor projecten of investeringssubsidies voor bedrijven. -
Addendum aan Brownfieldconvenant 46. Craeyenhof – Zwijndrecht (Burcht)
, op voorstel van minister Philippe MuytersHet brownfielddecreet moet investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Het decreet zorgt voor een systematiek waarbij de betrokken actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten. Een brownfieldconvenant kan gewijzigd worden door een addendum, met toestemming van alle partijen. De Vlaamse Regering keurt nu een addendum goed bij het Brownfieldconvenant 46. Craeyenhof – Zwijndrecht (Burcht). Craeyenhof Properties bvba treedt als Actor toe tot het convenant.
Op 29 januari 2016 besliste de Vlaamse Regering om alle nota’s en mededelingen actief openbaar te maken, met uitzondering van de documenten bij individuele beslissingen. Individuele beslissingen regelen een persoonlijke rechtstoestand en gelden voor één geval of voor enkele welbepaalde gevallen, zoals benoemingen, subsidiebesluiten voor projecten of investeringssubsidies voor bedrijven. -
Integriteitsbeleid sportfederaties
, op voorstel van minister Philippe MuytersDe Vlaamse Regering wijzigt principieel haar besluit met de vaststelling van de algemene erkennings- en subsidiëringsvoorwaarden voor de georganiseerde sportsector. Er worden twee bijkomende algemene subsidievoorwaarden ingevoerd voor de sportfederaties. Om in aanmerking te komen voor subsidiëring moet de sportfederatie een integriteitsbeleid voeren én een aanspreekpunt integriteit organiseren. De beslissing kadert in het beleid rond grensoverschrijdend gedrag in de sport- en jeugdsector. Over dit wijzigingsbesluit wordt het advies ingewonnen van de Vlaamse Sportraad en daarna van de Raad van State.