chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Plaatselijk WerkgelegenheidsAgentschap (PWA)

  Een Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) is een vereniging die is opgericht door een gemeente of door een groep van gemeenten en die langdurig werklozen, leefloners en bepaalde personen die bijstand genieten, weer aan het werk helpt. Het stelt die mensen in staat om activiteiten uit te oefenen die door hun aard of hun occasionele karakter niet uitgevoerd worden in het gewone arbeidscircuit, zoals kleine reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, klein tuinonderhoud, of oppas en begeleiding van zieken of personen met een handicap. De lijst van toegestane activiteiten is verschillend voor elk PWA.

  Een PWA brengt werknemers in contact met particulieren of organisaties voor de uitvoering van specifieke opdrachten. Zowel privépersonen, lokale overheden, vzw’s als andere niet-commerciële verenigingen, onderwijsinstellingen als land- of tuinbouwbedrijven kunnen opdrachten laten uitvoeren door PWA-werknemers. Ze kunnen daarvoor een belastingvoordeel krijgen.

  Mensen die willen werken als PWA'er of mensen die op zoek zijn naar een helpende hand, vinden tekst en uitleg op de website van de RVA. U kunt er ook de contactgegevens van het PWA-kantoor in uw buurt opzoeken.

  Sinds 1 juli 2014 is de bevoegdheid voor de regeling van de PWA’s overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap. Voorlopig blijft de RVA belast met de uitvoering van deze materie.

  Contact

  Voor vragen over de reglementering:

  VDAB - Arbeidsmarktregie
  Keizerslaan 11 - 1000 Brussel

  Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA)

  Adres
  Keizerslaan 7
  1000 Brussel
  België
  Website