Bezoekerscentrum ‘De Loketten’

'De loketten' is het vernieuwde bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement, open van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. U vindt er een interactieve tentoonstelling, de parlementswinkel, waar u o.a. educatief materiaal over de werking en de rol van het Vlaams parlement kunt vinden en een eetcafé.

Een vergadering bijwonen

Elke woensdag kunt u de plenaire vergadering in het Vlaams Parlement bijwonen vanop de publiekstribune of volgen op de videomuur in het eetcafé. Ook de commissievergaderingen zijn toegankelijk voor het publiek. Kijk vooraf wat er die dag op de agenda staat.

Een rondleiding in het Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement is zeker een bezoekje waard. Wilt u er graag eens rondwandelen en wat meer te weten komen? Vraag een groepsbezoek aan of sluit aan bij een gepland groepsbezoek. De rondleidingen zijn voor iedereen gratis en kunnen ook in andere talen dan het Nederlands georganiseerd worden.

Het Parlementair Informatiecentrum bezoeken

Het Parlementair Informatiecentrum is de bibliotheek en het documentatiecentrum van en voor de parlementaire gemeenschap. Het centrum is gespecialiseerd in informatie over de bevoegdheden van het Vlaams Parlement. Het is niet vrij toegankelijk voor bezoekers van buiten het Vlaams Parlement, maar na het maken van een afspraak kunt u er wel terecht.