Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontwerp en berekening van houtconstructies

Ontwerp en berekening van houtconstructies

Opleidingsverstrekker
ie-net ingenieursvereniging vzw
Registratienummer
ODB-1002094
Geregistreerd
op: 12 november 2021

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 32 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.ie-net.be/houtconstructies2021opent in nieuw venster

Doelgroep

Iedereen die in aanraking komt met het ontwerp en de berekening van houtconstructies. Ingenieurs, ontwerpers, architecten, studiebureaus, aannemers, constructeurs, akoestische ontwerpers, brandspecialisten.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Vrijstelling individuele bijdrage

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

Deze zesdaagse lessenreeks belicht het ontwerp en de berekening van draagconstructies in hout op basis van de Eurocode 5. De cursus gaat ook dieper in op wijzigingen in de nieuwe versie van deze norm, gepland om gepubliceerd te worden in de nabije toekomst.
Zo wordt onder meer stilgestaan bij de berekening van CLT-structuren en het verifiëren van de schrankweerstand van houtskeletbouwstructuren. De theorie wordt toegelicht aan de hand van praktische rekenvoorbeelden en rekentools.
Nieuw in deze editie is een module rond brandveiligheid en akoestiek met betrekking tot houten constructies.
Afsluiten doen we in stijl met een praktijkdag waarin de kennis geïntegreerd wordt in concrete, gerealiseerde projecten. Deze laatste module vormt een interessante update en netwerkmoment voor iedereen die reeds een basiskennis houtconstructies heeft en focust op kennisuitwisseling, ook tussen de deelnemers.

De cursus kan rekenen op de steun van UHasselt en WTCB, en kadert ook binnen het TETRA-project HSBnext en het COOCK-project Recurwood gesubsidieerd door Vlaio.