Gedaan met laden. U bevindt zich op: Wegwijs in de Ondernemingsraad (OR) jaar 1

Wegwijs in de Ondernemingsraad (OR) jaar 1

Opleidingsverstrekker
de vormers
Registratienummer
ODB-U00498
Geregistreerd
op: 14 juni 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 32 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Doelgroep

Werknemers die voor de eerste keer verkozen zijn als werknemersvertegenwoordiger in de Ondernemingsraad

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

Inhoud van de opleiding

Deze vorming wil de nieuw verkozen vertegenwoordigers in de Ondernemingsraad ondersteunen om op een actieve en democratische deel te nemen aan het sociaal overleg in de onderneming. De focus ligt hierbij op het kennismaken met de werking van de Ondernemingsraad, op het verwerven van een aantal communicatieve en opzoekvaardigheden en een kennismaking met het vakbondswerk.