Algemene contactgegevens

Adres

SPORT VLAANDEREN
Multimove voor kinderen

Arenberggebouw

Arenbergstraat 5, 1000 Brussel

Routeplanner (opent in nieuw venster)

Arenbergstraat 5, 1000 Brussel

Routeplanner (opent in nieuw venster)

Bevoegdheden

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is. Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaringen opdoen in de 12 bewegingsvaardigheden, wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld. Plezierbeleving staat hierbij centraal. Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de motorische vaardigheden van kinderen die Multimove volgen significant vooruit gaan. Zonder beweegprogramma's zoals Multimove lijkt de bewegingsachterstand van kinderen groter te worden naarmate ze ouder worden. Een programma als Multimove is dus noodzakelijk om een normale ontwikkelingslijn te kunnen aanhouden.

Multimove ondersteunt de gemeentelijke sportdiensten, sportclubs, kinderopvanginitiatieven, scholen en andere lokale initiatieven in de opstart en organisatie van Multimove. Via de opleiding Multimovebegeleider van de Vlaamse Trainersschool worden lesgevers opgeleid.