Technisch Beheer staat in voor de technische ondersteuning van diverse gebouwen binnen de Vlaamse overheid, zoals:

  • technische projecten
  • kleine bouwtechnische ingrepen
  • opmaak en beheer van technische raamcontracten, beheer- en onderhoudscontracten
  • gespecialiseerd advies en ondersteuning voor het opstarten en beheren van o.a. energie-performantie en -monitoring, milieu-conformiteit, diverse vormen van gebouwonderhoud, audiovisuele installaties, brand- en fysieke beveiligingssystemen, complexe bekabelingsprojecten, legionella, asbest, ...

Die ondersteuning gebeurt via twee technische teams, de gebouwbeheerders en de technische specialisten, administratief bijgestaan door contractbeheerders. De activiteiten worden permanent opgelijnd met de stand van de technologie, bijv. door de inzet van drones en diverse types sensoren, toepassen van laserscanning en warmtebeeldcamera’s, of projecten op basis van augmented en virtual reality.

De afdeling vertegenwoordigt de Vlaamse overheid in diverse werkgroepen met betrekking tot technisch gebouwbeheer en comfort op de werkplek.

De afdeling staat ook in voor het beheer van het ISO50001 certificaat van het agentschap. Een specifieke cel coördineert de jaarlijkse audits, volgt de performantie van de gebouwen op en stuurt de performantie bij. Wereldwijd zijn er in 2017 slechts 34 publieke overheden door ISO gecertificeerd voor energiebeheer.

De afdeling beschikt tevens over BCCA gecertificeerde inspecteurs voor het uitvoeren van NEN2767-conditiemetingen op technische installaties, en werkt samen met WTCB/Vlisog aan de verdere professionalisering van het gebouwbeheer in Vlaanderen.

Contactgegevens

Adres

Afdeling Expertisecentrum
Agentschap Facilitair Bedrijf

Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88 (bus 60), 1000 Brussel, België

Routeplanner opent in nieuw venster

Contactpersonen

Afdelingshoofd

Bockstaele Peter