Het Agentschap Zorg en Gezondheid werkt elke dag aan de gezondheid en het welzijn van alle Vlamingen, van jong tot oud.

We zorgen ervoor dat er voldoende en kwaliteitsvolle zorgvoorzieningen zijn in de thuiszorg, de ouderenzorg, de algemene en de geestelijke gezondheidszorg. Dat doen we bijvoorbeeld door erkenningen te geven aan woonzorgcentra (de rusthuizen) en subsidies voor gezinszorg aan huis.

We helpen Vlamingen ook om gezond te leven. Samen met partners die we subsidiëren, geven we bijvoorbeeld advies over gezonde voeding, drinkbaar water, giftige stoffen in huis of buitenshuis, organiseren we grootschalige preventieve onderzoeken naar kankers, helpen we mensen van hun verslaving af, enzovoorts.

We redden levens door gevaarlijke en besmettelijke ziektes te bestrijden, met vaccinaties voor kinderen en volwassenen, maar ook door op het terrein in te grijpen bij lokale 'epidemieën'.

En we helpen de mensen om hun zorg betaalbaar te houden. Voor de Vlaamse zorgverzekering die we hier organiseren, betaalt elke Vlaming een bijdrage, maar in ruil krijgen ze geld terug als ze veel zorgen nodig hebben.

Er zijn nog duizend-en-één dingen die we doen, van zwembaden controleren, cijfermateriaal verzamelen tot innoveren met slimme IT-oplossingen, maar allemaal met één doel: het leven en welzijn van elke Vlaming gezonder maken.

Algemene contactgegevens

Adres

Agentschap Zorg en Gezondheid

Ellipsgebouw

Koning Albert II laan 35 (bus 33), 1030 Schaarbeek, België

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Fax
02 553 35 84

Contactpersonen

Administrateur-generaal

Dewolf Dirk

Afdelingshoofd

De Boeck Tom

Afdelingshoofd

De Schutter Iris

Afdelingshoofd

Jacob Koenraad

Afdelingshoofd

Meurisse Xavier

Afdelingshoofd

Vermeire Tom

Woordvoerder

Moonens Joris

Woordvoerder-vervanger

Vandenreyt Ria

Communicatieverantwoordelijke

Van Offenwert Goedele