Gedaan met laden. U bevindt zich op: Federaal agentschap voor beroepsrisico’s

Federaal agentschap voor beroepsrisico’s

Het nieuwe Federaal agentschap voor beroepsrisico's (Fedris) neemst sinds 1 januari 2017 de opdrachten over van het Fonds voor de beroepsziekten (FBZ) en het Fonds voor arbeidsongevallen (FAO). Dankzij de fusie zal het voor de burger eenvoudiger worden om stappen te ondernemen voor alles wat beroepsrisico's betreft.

Fedris houdt zich onder meer bezig met:

  • het schadeloosstellen van de slachtoffers van beroepsziekten en, in bepaalde gevallen, de slachtoffers van een arbeidsongeval
  • het aannemen en ondersteunen van een aantal preventiemaatregelen voor beroepsziekten en arbeidsongevallen
  • het controleren met als doel te garanderen dat de verzekeringsmaatschappijen en de werkgevers hun verplichtingen bij arbeidsongevallen nakomen.

Opgelet: Fedris is niet de eerste instantie tot wie u zich richt als u een arbeidsongeval of beroepsziekte hebt. Daarvoor neemt u in de eerste plaats contact op met uw werkgever.

Hebt u vragen over uw arbeidsongeval of hebt u hulp nodig? Fedris organiseert zitdagen in verschillende steden. In een kantoor in uw buurt(opent in nieuw venster) krijgt u uitleg van sociaal assistenten over de regeling van uw arbeidsongeval. U kunt er ook terecht met algemene vragen over beroepsziekten.

Bent u rechthebbende van een dodelijk arbeidsongeval of hebt u een blijvende arbeidsongeschiktheid als gevolg van een arbeidsongeval en u kunt zich moeilijk verplaatsen, vraag dan of de sociaal assistent(e) u thuis komt bezoeken.

Organisatiestructuur

Contactgegevens

Telefoon
02 272 20 00
Adres

Federaal agentschap voor beroepsrisico’s

Sterrenkundelaan 1, 1210 Sint-Joost-ten-Node, België

Routeplanner opent in nieuw venster
Kantooruren
Maandag
9:00 - 16:00
Dinsdag
9:00 - 16:00
Woensdag
9:00 - 16:00
Donderdag
9:00 - 16:00
Vrijdag
9:00 - 16:00