Geadresseerd reclamedrukwerk

  • Contacteer de afzender en vraag om u te schrappen uit het klantenbestand of de verzendlijst.
  • Als u geen reclamedrukwerk op naam meer wil ontvangen dat u niet hebt aangevraagd, kunt u zich inschrijven op de Robinsonlijst (opent in nieuw venster).

Ongeadresseerd reclamedrukwerk

Stickers met ja of nee voor gratis pers of reclamedrukwerk
© Paul Bogaert
  • Kleef een antireclamesticker op uw brievenbus. Daarmee kunt u ook aangeven of u nog gratis huis-aan-huis-bladen (gratis pers) wenst of niet. U kunt zo'n sticker gratis afhalen op de postkantoren van bpost.
  • Hebt u al een antireclamesticker, maar krijgt u toch nog ongeadresseerd reclamedrukwerk in de bus? Dan kunt u een klacht indienen bij uw gemeente. De OVAM raadt steden en gemeenten aan om het GAS-reglement te gebruiken als reclamebedelers de antireclamestickers niet respecteren.

Verkiezingsdrukwerk

Wie verkiezingsdrukwerk in brievenbussen steekt, moet de richtlijnen voor reclamedrukwerk niet volgen. In verkiezingsperiodes zijn postbodes verplicht het verkiezingsdrukwerk van de verschillende partijen en kandidaten te verdelen in élke brievenbus, ook die met een antireclamesticker. Op de website van bpost vindt u veelgestelde vragen over verkiezingsdrukwerk (opent in nieuw venster).