Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Toekomstcongres: Aftermovie en visual harvesting

Bekijk hier de aftermovie van het Toekomstcongres. Vind hier ook de resultaten van de visual harvesting waarin de essentie van de keynote van Gijs de Vries en de panelsessies over digitalisering en duurzaamheid in enkele beelden mooi gevat worden.

Tijdens het Toekomstcongres op 13 februari 2023 kwamen de leden van de SARC samen met een diverse groep aan collega's en geïnteresseerden uit de cultuur-, jeugd,- media- en sportsector. Zij wisselden ideeën uit over de toekomst van onze sectoren en dachten na over waar we naartoe willen en hoe we daar geraken.

In de voormiddag gebeurde dit in besloten kring tijdens rondetafelgesprekken rond vijf thema's: ruimte, waarde, ecosysteem, inclusie en arbeid.

In de namiddag waren alle collega's en geïnteresseerden welkom en begonnen we met een keynote door Gijs de Vries, waarna twee panelsessies volgden die stilstonden bij de transversale thema's duurzaamheid en digitalisering. 

We koppelen graag binnenkort uitgebreider inhoudelijk terug over deze dag vol boeiende discussies, bijzondere sprekers, nieuwe inzichten en mooie ontmoetingen. Blijf onze website dus zeker in de gaten houden. Maar om alvast een idee te geven van hoe het er aan toe ging, delen we met veel plezier nu al de aftermovie (Skepper Media) en de visual harvesting van Martine Vanremoortele. 

Visual Harvesting - Keynote - Toekomstcongres SARC

Visual Harvesting - Keynote Gijs de Vries

Of bekijk een grotere afbeelding via deze link

Visual Harvesting - Toekomstcongres SARC - Panelsessie Duurzaamheid

Visual Harvesting - Panelsessie duurzaamheid

Of bekijk een grotere afbeelding via deze link

Visual Harvesting - Toekomstcongres SARC - Panelsessie Digitalisering 1

Visual Harvesting - Panelsessie digitalisering (deel 1)

Of bekijk een grotere afbeelding via deze link

Visual Harvesting - Toekomstcongres SARC - Panelsessie Digitalisering 2

Visual Harvesting - Panelsessie digitalisering (deel 2)

Of bekijk een grotere afbeelding via deze link

Volledige opnamen

Bekijk hieronder de volledige opnmanen van de keynote van Gijs de Vries en de twee panelsessies rond duurzaamheid en digitalisering

De deelnemers aan het panelgesprek over het thema duurzaamheid waren VN jongerenvertegenwoordiger Simon Sterck, Pieter Delafortrie van Pulse en hoogleraar Derk Loorbach (Erasmus Universiteit Rotterdam).

De deelnemers aan het panelgesprek digitalisering waren de voorzitter van de Raad voor Cultuur Kristel Baele, onderzoeksjournaliste bij Apache Hind Fraihi, directeur en een van de twee oprichters van Waag technology & society Marleen Stikker, en Maka De Lameillieure van de Hogeschool VIVES/Kulak met een specialisatie in digitale transformatie.

Ook de voorzitters en/of ondervoorzitters van de sectorraden van de SARC namen plaats op het podium bij beide sessies als klankbordgroep.